rietteketet.nl

29 apr
Biena Koninginnedag! Oeloe al wat opt program? Hier nog weinig want ik weet nog geeneens ok wel vrij ben morgen. Maar ik ga er toch maar van uit...
Nou, ik gloof dak tante Juut maar moet vragen voor een gastcolumn/blog voor de site. Eens eem polsen offe dat wil. Nah, dat afvallen lukt potdulle ook nog voor geen ene meter... Moej ook net vlak voor sluitingstijd met Juut naar de Supercoop gaan (dus tegen koffietijd) "Hem we al wat bij de koffie???". "ehm nee, gleuk nie". En hop, die twee (ikke dus net zo snel) staan weer bij het gebak te kieken. Hadden we trouwens toch precies dezelfde kleren aan die dag.. is geen mense opgevallen maar werkluk, precies zelfde broek (al was miene een maatje groter) en dezelfde trui. "Oh, dit bent lekkere spareribs!" Hoppa ook in de kar. "Hej nog chips thuis?". "Oh dulle, hier hem ze die lekkere bolognese he?" En ja, zo schiet het geen ene fuck op natuurlijk. En Morgen, ja morgen ist Koninginnedag... Dus wat eet je dan bij de koffie? juustum... Oranje tompoucen...
21 apr
Juut heeft een avondje op Yael gepast en die dacht, goh, laak eens wat op de laptop tiepen. leuk voor later.. Toen daggik: hey, das gelijk al een blog!:

 

21 april 2009.

Afgelopen zondag heeft mama mij gevraagd om op te passen.

Natuurlijk zei ‘tante’ Juut, dat ze dat wel wilde. Vandaag moest ‘tante’ Juut eerst werken in Almelo. Op het werk kreeg ik al een sms van je ma, dat ik er toch echt om 19.00 uur moest zijn. En dat ik de doos met chrunch mee moest nemen. Je ma is namelijk verslaafd aan alles waar chocolade aan zit. Ik niet hoor.

Maar dat terzijde….

Ik moest nu dus met een noodgang naar Den Ham komen. Om op jou te passen. Weet je… Dat is altijd een groot feest. Wij gaan altijd donderjagen als gekken. Maar ik dus terug naar Den Ham… Had ik toch bijna de auto kats, compleet, hatstikke inmekaar. Tis gelukkig goed gegaan. Kun je na gaan hoe erg je ma kan ‘driem’

De reden dat ik moet oppassen is, omdat je ma zo nodig met bloemen wil knutselen met buurvrouw Astrid (dat kan ze wel goed hoor!) en omdat je pa de wei in wou. Als je wat groter bent gaan we een keer samen naar de voetbal en gaan we je pa aanmoedigen. Echt Yael… Je lacht je flauw. Je kent je pa dan niet meer terug. Normaal is je pa altijd zo rustig en kalm, maar dan….. Dan ist een rauwdauwer.

Je ma zei vandaag tegen mij, eigenlijk wel een beetje streng, ‘als Yael uit het bad komt, krijgt hij zijn flesje en dan moet je hem niet meer zo druk maken, want dan slaapt hij nooit.’ Dus ik bereidde mij al een beetje voor. En dacht OEFF, dies streng. Dat wordt een lange avond met alleen maar knuffels….. NOT want wat lig je nu al bijna 2 uur te doen….. SLAPEN!!!!! Das helemaal niet gezellig, maar wel beter voor jou. Want van slapen word je groot. Zit ik hier met mun goeie gedrag. Ik mocht al niet met je donderjagen, dacht dat doen we wel als je ma weg is. En wat doek dan…. De chocolade koekjes van je ma op eten, 6 bakken koffie drinken om maar wakker te blijven.

Je ma vertelde dat je de laatste 2 weken niet meer naar je bed wil. Dat klopt ook. Je ma had je naar bed gebracht en hoppa…. Daar ging de sirene. Je hebt geschreeuwd als een gek. Sorry dat ik het zo schrijf, maar het is toch echt de waarheid.  ‘Tante’ Juut dacht geen gezeur, Uut det berre en in de waagn. (das de kinderwagen waar wij vroeger ook in hebben gelegen) FF heen en weer shaken en je slaapt. Momenteel heb je het ‘Zandstuve bos en het Eerder bos al om gezaagd. Kind…. Wat kun jij snurken…...

Als ik er aan denk, zal ik de volgende keer ook ff opschrijven wat we doen, als ik moet oppassen. Is leuk voor jou en je pa en ma weten dan wat we allemaal gedaan hebben.

Lfs tante Judith

Ik zal er eem aan toevoegen dat toen ik om 22.00 uur thuiskwam Yael mooi met Juut gezellig tv zat te kijken en dus weer wakker was. t gekke is, dan isse merakels goed te passe... Tzal wel een fase zijn... zucht...

15 apr
Nah! Hadden oeloe ook zuk mooi weer met Pasen? Aan de Vroomshoopseweg wast genieten hoor! Hard wark'n ook, vijver schoongemaakt. Huidige vispopulatie: -1, + 3. Die arme vis, een had er last van (voet...) schimmel.. zo sneu, tsja, die moej uit de vijver halen zegt ze dan... Dus ik opperde nog: zak dan een teiltje ofzo zoeken zodat ie daar in kan? "nee joh", zegt Richard: "Ik maak er wel een eind aan" en toen heffe zo met een batse t arme vissie naar de andere wereld geholpen. Morsdood. Maggik aannemen, kep niet gekeken. Nah, verder hek zo'n beetje alle onkruid wel uit de tuin glook. Me dunkt, dat staat gelijk aan sporten hoor. Voel alle spiertjes... Oja, dat plus 3 mbt die vissen nog even uitleggen. Smiddags, tweede paasdag zijn we (net zoals half Nam) naar Bloemappie gewandeld en hebben maar liefst 3 (!) nieuwe mini vriendjes gehaald voor de vissen die nu zonder hun moat verder moesten. Verder zit er nou ook een betonmat op, is ook weer veilig. (al is het aardbeiennetje wat erover zat in de prullenbak verdwenen. Elke dag tellen we nu onze maatjes, om te kijken of heer Reiger ze niet opeet. Want dan mut er natuurlijk alsnog een netje over. Koop die vissen niet voor jan lul. En t leukste: we hem gebbq-ed!!! De kop is eraf! He, wat lekker toch, (en dan vink de frik nog t lekkerste he? hoe ziek is dat...)
En gossie, die tuin, wat een schik kan ik daarvan hebben. Nu helemaal. Alles komt uit. Elke dag loop ik een rondje om te kijken wat er bijgekomen is. t gaat hard nl! Zelfs de potjes in mun kweekkastje krijgen elke dag nog nieuwe zaaiilingen. Wat ook wel net zo leuk is, want aan potjes met zwart zaand hek weinig schik. Nee, t komt allemaal nog op ook! Eens denken: opt gezinsvlak nog nieuws.... Yaellegie is verkouden... wel eens een baby horen hoesten? niks haan voor de mond.. gewoon blaffen.. uche uche! Grappig om te zien, sneu voort jochie. Misschien isse toch te veel en te lang buiten met het mooie weer.. maar ja, hij slaapt ook zo goed in die olle kinderwagen (waark nog in gelegen heb). En binnen zitten met die weer is toch ook jammer. Tzal best waar ween: je krijgt een verkoudheid alleen door virussen en niet omdaj op de tocht ligt maar toch.. Toch maar een extra jassie ofzo an.
8 apr
Blimey, wat gaat het allemaal hard met de ontwikkeling van Yael, hij kan sinds een paar weken nu op zun rug rollen maar terug was altijd een probleem maar sinds deze week kanne dat gelukkig ook. Je werd echt knettergek van het terugrollen as meneer het zat was op de buik. (al gaat nu terugrollen nog niet zo soepeltjes, dat moet nog eem tijd hebben) We vinden hem dus nu ook snachts in allerlei posities terug in zien berregie... De warme hap giet ook merakels! Zelfs stukjes! en vandaag.... een boterham gehad! van tante juut! ("magge een happie? ja hoor, probeer maar, laatst wolle nog niet...") en hop, twas zo op. Vretbuul, net zien moe... Verder ist dikke schik (meestal) met het kereltje. Lachen, brrr-en, laatst mosse zelfs lachen om een scheet die hij zelf liet. Dat beloofd wat... Tis woensdag middag en dus zit ik op mun werk (pssst.. neit over lulln dak dit eem onder werktijd drop zet) en kep de mannen achtergelaten, allebei op de bank, laanguut, onder een kleedje. Wat een leem... Maar om zo'n leem voor een paar minuten te hem, betekent wel dat Diesel in de bench zit en de katten buiten zijn. Aans woj horendol. Ze tolereren mekaar, maar een doldrieste mini Diesel die denkt te kunnen spelen met die bejaarde rooie katers, giet Freek en Frits nog net te gek. En oja, zindelijk isse ook nog niet.. grrr..
6 apr
Er zijn nieuwe kiekjes geplaatst in tuinerij en yaellegie...

2 apr
Ook ik ben geveld gweest door het virus (Noro?). Tis wel een manier om wat kilo's af te vallen... maar ben er weer! And better than before! Dinsdag overdag nog niks geen last maar saams... pfff... Terwijl de dag zo leuk was! Hele dag buut'n geknooid! Wat mooi weer toch... Yaellegie in de wandelwagen, Diesel aan een touwgie int gras. (Richard was nog herstellende van zijn virusaanval) Terras is aan kant, zaailingen zijn allemaal verspeend, (kijken wat er nu van overblijft) en toen nog een extra bordertje gemaakt. (was idd kats naar de Filistijnen) maar mooi! Buutn knooien ist leukste wat er is!