rietteketet.nl

2 april: He, dit is nou relaxed he... raampje open (om nou buiten te gaan staan is me net te koud) geluud van de tv af.. en luisteren naar de vogeltjes. Tis schemertijd dus ze zijn opt hun drukst. En gelijk wat frisse lucht in huis! Oeoee! Paasweekend! Nu nog een beetje mooier weer graag... De windkracht 4, 5 of 6 en om de haverklap dikke regenbuien benk wel zat. Maar t schijnt iets beter te worden... Geen "vijverschoonmaakweer".. maar alles beter als dit.
Lovehandles, zwemband, los vel, het zit er blijkbaar weer. Ook al geeft de weegschaal maar een halve kg meer aan... ineens voel ik me dik en gaak weer bij alles nadenken en soms ook over de schreef. (ik bedoel: aj binnen 5 dagen 16 crunch' op kunt eten is dat mijns zins te gek) Ik moet ook niet naar de Sligro gaan. Ben dan net mien va.. alles past me ineens. Op die doos crunch na hek me verder aardig ingehouden.. (zou Juut die andere helft van de doos al ophebben?) Enniewee; ik ben dus nog steeds 17.5 kgs kwijt maar wil dat ook zo houden. En ik merk dat dat echt bij vlagen best lastig is. (hmmpff wat een paaseitjes overal!) En als je het niet kent om te zwaar te zijn (en te willen afvallen) weet je denk ik niet hoeveel invloed dat op iemand kan hebben. Je staat er mee op en gaat ermee naar bed. En soms vreet je alles op en dan denk je later: fffffuuuucccck... klotezooi... t levert je echt maar 5 minuten lol op. 't Moet zo zijn dat je vooraf bedenkt: hmm een koekje, lekker! "en oja, Riette, hoe wou je de zomer ook al weer in? Met hangende kipfilet's? Blubberbenen? NEE HE! Dus laat het bij 1. of 2." En gelukkig lukt me dat ook vaak nu. Maar t blijft lastig soms. "gevalletje Leemslang".... Van fietsen en wandelen komt trouwens met dit weer ook niet zoveel. Dat zou al een stuk schelen haha.

11 apr: Nouhou... kep de krentjes wel op... Maar we hebben weekend. Al zit deze eigenlijk ook aardig vol. Geeft niets, we zijn gtp en vooral de kids zijn uitzonderlijk vrolijk en grappig. T weer is bij vlagen al super! Gister de hele dag erbij mogen zijn op de brulfte van wel een heel knap jong stel (he wat leuk is dat toch, mag overal van meesmikkelen hihi). Van soggens vroeg tot savonds laat foto's maken betekent dak er straks 1800 door moet. (slik) En daar ga ik vanaaf mee beginnen. En dan hek glook zo'n 3500 foto's op mun to-do lijst staan. Hoef me niet te vervelen deze week saams! Vanmorgen Yael F-league en omdat ik al een paar keer niet was wezen kijken hak zo bedacht daar ook relaxed met de meisjes heen te fietsen maar pfffff.. wat stressen.. geen fiets gezien (moest ook eigenlijk de baaaan (banden int plat) nog oppompen), was al blij dak met de auto er om 9.20 was (9.30 afgelopen he...) En nou ist 20.15... twee van de drie kids kijken nog een DVD en tis spannend glook, ik hoor ze niet meer. Emilie is eindelijk ook aardig rustig, die is vanmiddag tijdens het toeren met groenafval naar de stort in slaap gevallen dus nu niet kapot te krijgen... "oehooooeeeee Riette... ik ben niet moeeeeee". Zucht. Nee Emilie maar mama wel.... die andere gaan zo ook maar. (ak dan al niet in slaap ben gevallen met laptop op schoot al tiepende... pff ben moe joh). Wel leuk wakker geworden (na wat kort nachtje), bij Yael in bed, die pleerde vannacht (nou ja, 6 uur) uit bed bovenop een wedstrijd beker en dat deed zeer natuurlijk. Dus lekker knuffelend met de grootste knuffelbeer die er in, grappend en grollend wakker geworden (al hak nog ZAT door kunnen slapen hoor.) Kwamen de meisjes ook kijken bij Yael op de slaapkamer waar ik dus knuffelend met t jochie lag, dus de dames er ook bij in. Dan is een 1 persoon's bed niks te groot. En dat kleintje, fosselt zich zo tussen Yael en mij in dat maar even later Yael beteuterd bijna naast het bed staat en Emilie gniffelend en helemaal trots naast mij ligt. Trutje onnie! hihi. Emilie: "hey mama!". Yael: "dit is mama niet hoor, dit is gewoon mijn grote knuffelbeer". Vonnik nog wel grappig vanmorgen hihi. En oja. Of de kieteldood die ik hem gaf ook een dagje later kon... Grappig mannetje hoor. Vinnik dan haha... Nah, Thee, hopen dat DVD zo klaar is, thee en koekje en FOTO's.

16 apr: Aimee heeft vandaag geschitterd als Kip maar in de rol van een hond in de kleutermaandshow bij de Smithoek... ook grappig om te zien... Maar Meetje is Meetje.. mooi ergens achteran... Mooi tam haha.

17 apr: Kan een kat boulimia hebben? Tis echt niet normaal wat Fritsie allemaal naar binnen werkt. Elke dag meer als een heel blikje voer... En zo mager als wat.. ik gooide dat op ouderdom, tot ik ineens bedacht, verrek! Mag dat beest weleens ontwormen (moet om de zoveel maand maar gebeurt hier eens int jaar. Kijken offie de ouderwetse kilo's er zo weer aan heeft...

18 apr: Nadat Emilie net de boel onderspuugde in de keuken is er nu sprake van een wederopstanding van jewelste... Ziek zijn betekent hier: slapen op de bank met mama (ik moet dat gespuug in bed niet en vind het een vervelend idee dat ze dan alleen zijn) Dus mevrouw op de bank, kussentje, dekentje maar ze is alleen maar aant donderjaag'n met Yael. Kussens onder Richard zun hoofd wegtrekken (die kijkt in de relax stand PSV-HEE), zingen, bellen met een pc muis, kietelen en nu ligt ze bovenop de rug van yael PSV te kijken hoe die kampioen gaan worden. (Ons Fransje bliede!)
En och, Yael zo lief vanaamd.. Emilie zat onder t spuug, zegt Yael: "Kom maar meisje, zal ik je even schone kleren aan doen? En heeft ie haar geholpen met het aantrekken van een frisse pyjama". Ik was dat andere aant opruimen. Wat een schatje. Sjonge die Emilie, daar gaan we nog leuke dingen mee beleven. dat word de irritantste bij een clubkamp ofzo, zo een die niet gaat slapen en alleen maar kattekwaad uithaalt. Die snotneus is 2 jaar maar bijna altijd overal krijgt ze (of we nu bij een winkel zijn of thuis) de lachers op haar hand. Ik kan zelf al verrekte lastig boos op haar worden want dan doet ze iets met haar ogen dak altijd weer in de lach schiet. Hoe goed ik mun best ook om boos te blijven. En nu, as we speak is ze helemaal de clown. Yael ligt al 20 minuten dubbel vant lachen. Die kan eigenlijk wel naar bed glook... (hoe vaak we hier niet tegen elkaar zeggen: van WIE is dat kind?!) Nou, tis zaterdag! En weer mooi weer! Doe dag vandaag, hoop klusjes afgetikt, heerlijk om alles weer zomer klaar te hebben... Nu nog een moment uitzoeken om al die plantjes in de baskets te doen (mag niet op zondag he?!) 

21 apr: Zou die jongeman, die me 25 (!) jaar geleden ronduit in mun gezicht zei: "wat ben jij lelijk zeg" op het schoolplein in Almelo dat gehaald hebben uit een aflevering van Theo en Thea? Tsss! Dat kwam ineens voorbij bij de De Wereld Draait Door gisteren... gosh! Jarenlang een complex alleen maar omdat iemand een regeltje uit een raar filmpje haalde. ("ja die zin werd ineens heel populair en iedereen ging het zeggen") Maar dat zeg je toch niet tegen een onzekere puber met een buitenboordbeugel? Tsssss! Naaah, overdriem is ook een vak, kep er nooit mee gezeten maar goed voor je zelfvertrouwen ist ook niet en je gaat dan toch wat kritischer in de spiegel kijken. (en dan gaan we er gemakshalve even vanuit dattie deze zin ook uit het programma gehaald heeft he... kan ook zo maar zijn dattie het spontaan bedacht had, en dan ist nog erger) Hij had ook gelijk trouwens, ik was verre van een schoonheid. Gut gut.. Trouwens, dat vonk een raar programma... net zoals Rambo en Rambo. (snapte ik echt niks van.. Richard kan er om lachen, ik totaal niet. Mijn humor gaat meer richting de Stamgasten, mss is dat ook wel sneu maar daar kan ik dan echt helemaal dubbel om liggen) Verder nieuws... Ja, ook hier crashdieet.. dmv een buikgriep. En sloap'n, sloapen dak ineens kon.. niet normaal. Maar ben er weer! Ha!

26 apr: Ik hou er niet van, maar het zou zo'n geschikte naam zijn voor ons huis: villa Hanenpoten, of Villa Zevenblad. Pfffff dat spul  komt overal op! En je komt er nooit meer vanaf! Ja, dan moek alle borders leeghalen met een kraan ofzo... t zit echt overal. Enige wat schijnt te helpen is steeds de stukjes boven de grond eraf trekken.. dus dat doen we dan maar...

27 apr: Koningsdag! Nou de weersvoorspellingen gingen van 90% regen,naar veel regen, en koud en toen werd het al iets droger en wat bleek op de 27e? droog zonnig weer! Wel fris maar Richard heeft het toch zo'n 4 uur lang vol gehouden op het Oranje terrein, met de plaat in de zon! (biertjes drinken terwijl Yael en Aimee en de kleine de Grootjes aant spelen waren) Natuurlijk soggens de aubade gedaan, heel grappig, Emilie wou haar ballon van school niet vastgeknoopt hebben en ze heeft het ook knap lang volgehouden met vasthouden tot we eens vroegen: "Emilie! Waar is je ballon?' (en toen zattie al hoog en breed in een grote boom boven de Brink) en dat gezicht toen ze naar haar hand keek en dat ding weg was haha. Priceless!
Oja's Aimee heeft ook weer een nieuwe vriend. Pim de Groot dit keer! "Jaha, met Nathan en al die andere heren is het uit, en met Pim is het in... hihi. Maar zei ze later toen ze bij me in de douche stond te preken. "Pim gaat wel een ander vriendinnetje zoeken als ie bij Kinderen voor Kinderen zit." Ja, wat moej daar nou op zeggen haha...

30 apr: "Aimee, hoest met de verkering, wie is de gelukkige deze week?" "Jort!" (of wast Jelte?) "Oh? En Pim? das uit?". "Jup!.. Poe, die heeft al bijna meer vriendjes gehad dan ma tot haar 25e...

Tsss kan een kind ook 10 cm groeien in 1 nacht? Kept idee dak ineens een hele grote Emilie heb?! Wat lijkt die ineens groot... Maagie wordt bijna 3. Maar poe (b)engeltje hoor... Ze zijn gtp! Iedereen is GTP! Mama is heel druk maar t mooie weer komt eraan (we hebben nog niet eens gebbq'ed, tis er gewoon nog geen weer voor geweest, schokkend. Ja he? Echt schokkend!) Hoera!