rietteketet.nl

24 aug
En ook dat hebben we afgetikt! Gisteren de familiedag gehad van de fam Wemekamp. En dan denkie: och de tent stiet nog, nu niet zoveel werk meer, maar daar verkijk je je nog op... Stel je voor dat de luu t huus zien wilt (tis het ouderlijk huis van opa en oma, maar daar is weinig herkenbaars meer van over) dus t hele huus mos aan kant, tuin ook natuurlijk, dus nog gauw met de schoffel in de rondte, stroate veegn (er vallen al een bult blaagies hoor!) maar vooral: leuk om de familie weer eens (bijna) compleet te zien. We hadden een puzzeltocht bedacht, bbq, hele hele leuk prijsjes voor (dit jaar) de verliezers want zo sneu waren de prijzen wel, (dat kabouterding, wanneer je er langs komt dan fluit eh...om gek van te worden hihi) Nah, de meeste hadden de vragenlijst al klaar voor dat ze goed en wel weg waren en zelfs jat praktijken gezien. Maar allemaal voor de fun, want twas leuk, tweer was super en ik geloof dat het een succes was. Saams om 23.30 uur wak te moe om moe te zijn. (en ja hoor, dan komt Yael om 6 uur, terwijl ie nu vaak tot 7.15 slaapt... pfff). Oja! Taan! Hij krijgt taan, (tandjes). Ik zag onderin EINDELIJK! twee witte puntjes gloren, was al bang datte een kuntsgebitje mos, maar t komt toch nog goed. (ziejt voor je? een 1 jarig kind met een gebitje). Nu as zaterdag nog een feest van Richard's werk en dan vink het wel eem goed zo. NOT! Yael wordt 15 sept alweer 1... kank me nu al op verheugen. (slagroomgebak! smeerboel! slingers! gasten en kinderen over de vloer! etc) Maar hoe pak je zoiets an? op de dag zelf? met als gevolg dak alleen met de oma's een gebakje prik? Das nie leuk (iedereen werkt ja) of saams? Dan ligt meneer in berre.. zondag erop? tsja.. dan ist eigenlijk nie DE dag. En zo kank me mooi druk maken om dingen die kats nie belangrijk bent haha... Voor 'n ander he? Ik ziet als mun taak om van deze dag een wereld dag te maken! En gottegot, ik zag mezelf terug op een foto van gister, naaaah, daar leek ik wel een nijlpaard.. zo ziek mezelf heelmaal nie in de spiegel (ernstige vorm van ontkenning) maar op de foto... foei... mag wel op water en brood. (as die arretjes cake op is hihi)
17 aug
Gaahaap.. Wat een week... eem bijkomen (opt werk hihi) met gisteren als hoogtepunt, de verjaardag van Richard, met tent, buffetje, en bulte kinder.. (zie nu alvast foto's op hyves) En leuk, LEUK! Dat we het zelf vonden haha. Hopen dat iedereen dat ook vond. t Kon nie mooier, mooi weer, iedereen was er (7 babies rond 1 jaar, en 4 grotere kids) en ik ben met niks blijven zitten, alles ging op! 3 kgs kippenpoten, 3 dozen spare ribs, 8 stokbroodjes, 2,5 satevlees, 3 kgs gehakt (gedraaid door Juut), 3 kgs salade, fruit, sausjes, alles op! Afgelopen vrijdag was ook perfect, brulfte kiekjes gemaakt van Jelle & Marjan. Wat waren die verliefd! Leuk om daar bij te mogen zijn (amen.. maar ik meen het echt hoor, brulften bent zo leuk nl, ontroerend). Foto's moet ik nog mee aan het werk maar nog geen tijd gehad.. want zaterdag natuurlijk druk met voorbereiding van het feesie van zondag.. Zaterdagaamp nog heel eem in de Brink geweest bij Brinksation.. wat kiekjes gemaakt van de crew, dat was al leuk en toen moest het feest nog beginnen. Richard had verduld weer het geluk dat ie een kaartje kreeg dus ik zag 't alweer gebeuren, Richard tot 3 uur mooi aan de boemel, en soggens en zondag naar te passe. Maar compromis! (= goed huwelijk) 1 uur ongeveer wasse der weer! DE SCHAT! Dus toen ik terug kwam van de minishoot (oeh lastig zo in donker cafe zonder flits... oft naar wens was week nie, mun best gedaan in elk geval) scharrelde hij wat wits op en kon ik achter Yael an. die was van 10 tot 00.30 wakker.. pfffffff, en maar kiek'n in de rondte.. t heeft wat minuutjes brullen gekost om die in slaap te krijgen.
13 aug
Ik ben verliefd.... op Yael... hij kan sinds een poosje nu hiep hiep hoera-en.. En das zo leuk. Die kleine armpjes gaan dan zo enthousiast de lucht in. Daahaag kanne nu ook... en net kreeg ik de eerste handkusjes.. en zei ie hoeha! En dat op Richard's verjaardag.. (tomme, kep me al tegoed gedaan aan 2 plakken arretjescake en de middag moet nog beginnen.. ja doe dat dan ook nie! jajaja, dat week ook weh tss) Nah, Yael, update: lopen zit er nog niet in.. (wat drammen onnie, kind moet nog 11 maanden worden) maar het kruipen gaat hem veel te goed af dus hij ziet nog niet het belang in van zelfstandig lopen. Wel probeert ie soms los te staan... Dan ist net een dronken manneke.. wiebel wiebel. Verder gaat het nu saams en snaggens boomverwachting goed! We horen hem amper mee.. soms isse het speentje kwijt maar LANG nie zo vaak meer als een poosje terug. Hij hef van die momenten datte onrustig is, en dat wordt dan weer opgevolgd door een relaxte makkelijke periode. Hoeha! Zondag hem we de verjaardag van Richard: in een tent... mag toch warragies hopen op mooi weer onnie! Der bent nl een bulte babies present... Duimen! En t mut gek gaan of er worden geen foto's gemaakt...
10 aug
We zijn weer aan het werk... Dan heb ik ook gelijk het idee dat het zomer alweer voorbij is. Maar goed, das nie zo natuurlijk!  Foto's staan er inmiddels op. Er staat ook een nieuwe in de hobbykiekjes.. kep erover getwijfeld.. maar ik vinnum mooi... En dacht, mag ook best trots ween op Richard haha.
6 aug
Goetegoet, morgen alweer de laatste vakantiedag! 3 weekjes zijn ook zo voorbij! Maar dat zijn 3 werkweken ook altijd, tis ja zoweer kerst haha. En wat voorn vakantie hej gehad Riette? nou, een leuke! Al kun je de vakantie niet vergelijken met de vakaansies van vrogger.. De dagindeling is gekoppeld aan Yael dus kuj wel iets schuiven maar niet zoveel. Verder benk erachter dat moeders eerder de zorgtaken doen dan papa's..  maw... va zat relaxed in de vakantiestand, moe zit achter  'n klein an... Van echte rust kuj dan niet spreken. Alles gaat gewoon door, net zoals altijd.  Verder ook nuttige dingen gedaan.. schuur opgeruimd, gewinkeld (je moet wat met slecht weer...) We zijn zelfs uit eten geweest! en naar de bios! (Ice age in 3D.. wel aardig, vond de andere leuker) . Die rommelmarkten bent trouwens gezellig! helemaal niet verwacht! juut had thee, koffie, bollegies en van alles met... Opbrengst was net een keer chinees halen maar vut mah, twas leuk. Zo leuk zelfs dak afgelopen week er weer zat met mien pruttel. net zo gezellig maar zelfs nog minder opbrengst... Dat geld wak soggens verdiend had hef Richard saams loatn verdampen door naar de HBD te gaan.. Meneertje denkt (of misschien is dat keerls eigen) ook nergens aan he.. Moe had al een paar hele korte nachtjes gehad maar  om daarom eerder terug te komen... goetegoet, nee zeg... half 3 schoof ie aan in berre om vanmorgen om half 7 weer wakker te worden op de bank...??? Hij snapte der niks van. stukkie film kwiet, dus hoej verder niet te vragen. Maw.. moe had algelopen nacht ook al de halve nacht al in de weer geweest (ik mag hopp'n dat het tandjes zijn.. hij hef NOG niks!.) en mocht als beloning vanmorgen weer om half 7. Had gewoon twee kleine jongens bij me in bed.  Rich was zo mak as een lammigie vandaag...  Dat vroeg opstaan alst zo warm wordt vink trouwens niks erg, zat vanmorgen al om 8 uur met t jochie op de fiets... dan ist zo lekker he.. Trouwens, over lekker gesproken (ja, richard is lekker; vakantie dut wat met de hormonen hihi, dies bruin! pffff) Zwemmen is leuk! ben wezen zwemmen, met allemaal huisvrouwen, gemiddeld zo'n 60+ (hoog wierdense revue gehalte met Graads, Dieka en moe, moej eens opzoeken, das lachen) Maar das lekker dat zwemmen! twas toen nog koud ook, maar dat baantjes trekken is lekker! Volgende week opnieuw! Tis nu tijd om nog eem lekker buiten te zitten, morgen zek de foto's erop!