rietteketet.nl

6 dec: Nou, Yael mag dan weten dat de beste man niet echt bestaat maar als ie dan zo voor zun neus staat ist allemaal aardig echt voor hem. Leuke LEUKE tijd was dat weer! Pakjesavonden waren gezellig en zo ineens gaat de knop om. Aimee's eerste woord was zondagmorgen 6.45: "kerstboom??" En dus zondagmorgen 8 uur met het spul naar beneden... maar dacht: hmm die pruttel opzetten (neppert) met de kids erbij... hek alleen maar wark met... dus! "Eerst brood, daarna bad! en DAN de kerstboom!"... En handig nu: je zet de kids in bad, zet gauw de boom op, laaampies erin, (wel effe de instructies meegegeven: "Wat doen we als Emilie onder water verdwijnt?"... "Dan halen we haar weer boven water.... ".. JA! Ben zo terug! Toen benk er nog eem bij in gaan zitten.. (ja past NET... ineens ist bad dan bomvol) En goh, toen wast geen enkel probleem voor Yael en Aimee om eens zelf af te drogen en aan te kleden. ("NIET aan de ballen komen! Wachten tot mama en Emilie er ook zijn!!!"). En dus, eindelijk, iets voor kon het ballen feest beginnen... haha. T hangt ja ook zo he.. kids hebben stalen kerstboom framepje wat ook zo'n trechte was met hun ballen en kunstwerken... En eerlijk is eerlijk... t heeft ook wel weer wat... al die laampies! 

8 dec: En hop, weer een paar plekjes opgeschoven binnen het Flowserve pand.. nu werkzaam voor Aftermarket afdeling (1 dag) en Billing and Shipping (2 dagen)... En das weer heel wat anders en harstikke leuk eigenlijk (ja alles voor wat extra regels op je CV). Maar ondertussen zie je de een na de ander solliciteren of al zelfs vertrekken... Raar!! Je weet dat het eindig is (alhoewel er nog een zaak voor de Ondernemingskamer aan zit te komen op 21 jan). Officieel is nog niemand ontslagen, want er is nog geen officieel besluit.... Zal de komende maanden nog wel erger worden. En t gekke is.. ik ben vertrokken samen met andere PA naar deze functies.. dus... is er een gat bij Project Administratie.. waar weer vrolijk uitzendkrachten worden aangesteld! Moej inwerken, is geen tijd voor maar ja... en zo zalt wel aanmodderen blijven. Ergens best interessant haha. 

10 dec: Hmm daggik.. die kilo's die er bij op geslopen zijn vanaf de zomer moeten er RAP weer af.. en dat lukt nog niet zo best.. Dus ik alle chocoladeletters die thuis lagen en niet van de kids waren,  met noar't wark... Was natuurlijk een goed idee! Ware het niet dak nu nog steeds iets te laat langs de bakjes met stukjes chocola liep.. Hak die net zo goed thuis op kunnen eten.. tsssss... 

12 dec: Nou... Er was nog niemand officieel aangezegd, echter kwam daar rap verandering afgelopen week... Ik was afgelopen donderdag aan de beurt en toen ineens de grote baas daar ook bij zat daggik; Oh dis geen "hoe zullen het volgend jaar eens doen gesprekje"... Alle Tjellens medewerkers (ik dus, ben in vaste dienst bij dit bureau) zijn nu officieel vanaf 30 juni werkloos... So much for a steady contract haha. Maar kijk daar niet van op natuurlijk... Kregen nog de keuze: outplacement traject of de mini (maar toch, kan het heel goed gebruiken) transitievergoeding. Tssss. Nah, maar eens over na denken... en rond kijken... en LinkedIn in de gaten houden... en de bescheiden netwerkjes diek heb eens aanspreken... Drukte? Nou hek nog niet echt... Komt tijd, komt raad! 

18 dec: Zolt... of zolt niet lukken.. Riette naar de kerstborrel... Werk er al 5 jaar maar of Richard had de borrel, of er was een kind ziek... Maar dit jaar ist gelukt! Zag het alweer helemaal mislukken maar na lief vragen kon het dan toch. (Scheelt enorm dat ze bij Eastborn een heel sneu feestje hebben met wat fanta en mensen daar zelfs voor het einde naar huis gaan) En dus zo geregeld, ik met de kids naar de verjaardag van Maudje, en ging daar op tijd weg voor het (inmiddels al begonnen) feestje in Hengelo.. En Richard nam dan de kids weer mee. En twas gezellig... Zelfs de stad nog ingeweest met een bult FLS collega's... Laatste keer he? Zucht... 

21 dec: De kortste dag! Kep al eem gekeken... 18 feb ist alweer tot 6 uur licht! Dus we gaan alweer de goeie kant op... positief bliem he... En dan mag 't wel december zijn maar nog eem en spul komt alweer uit... dik 14 graden plus (ja ak dit dan over 40 jaar int bejaardentehuis lees achter mun advocaatje en mun rode tafelkleedje op tafel, dan zet hier ergens de global warming goed in) want de winter lijkt nog ver weg... Toch jammer... 

23 dec: Prietpraatjes:
- Kaasschaats (Emilie, Kaasschaaf),
- Verstoffels (pantoffels, ook weer Emilietje)...
En ook grappig... Aimee: "Hoe moet ik nou mun bibs goed afvegen! kep toch geen ogen aan de achterkant of achterarmen!"
- klappertjes: wimpers. 

29 dec: Och, nostalgie... met de meisjes naar Goud van Oud geweest... en als je er dan over nadenkt dat het 20 jaar geleden was dat je daar wekelijks kwam dan is er in de tussentijd natuurlijk van alles gebeurd maar 20 jaar??? 20!!! Okay, we zijn huisje boompje beestje verder, relaties, werk... maar kan me gewoon niet voorstellen dat het 20 jaar geleden is! Enniewee! Was superleuk! We waren nog wel een beetje zoekende.. waar gaan we nou staan.. Trilight (mijn favo met de dance) of boven bij de band (gezellig maar qua muziek vink dat niks) Dan was er nog de skihut waar ik een vol glas bier tegen de zijkant van mun gezicht kreeg... zeiknat maar bliem lachen! (Deek nie hoor, tssss ben toch niet bij Normaal?) maar met de vette hap als afsluiter wast een leuk feestje! 

 31 dec: Een interessant jaar achter de rug!  Sterker nog een interessante kerstvakantie! Ik was niet helemaal vrij en dan krijg je nog weinig mee van de vakantie... (althans lazy days staan me niet bij)  maar enkele dingen springen er wel uit... Maandagavond kwam Richard laat boven (feestje bij de voetbal, midwintervoetbal, ELKE gelegenheid voor een feestje (lees: biertje) wordt gretig aangegrepen daar.. Enniewee: Der was een auto bovenop de bult naast de rotonde geknald.. terwijl Richard net binnen was.. dus hij met gaank naar buut'n... trekt de deur van de auto lopen, ziet twee open airbags en een wat (onder invloed verkerende) ietwat versufte man (met iets meer dan 1 leuk roosje op zun huid getekend) die de hele flauwe bocht had gemist en rechtdoor geschoten was, zo de bult op, en kats door een boom heen. Dus Rich 112 gebeld en toen dat geregeld was kwam ie me dat rond 2 uur vertellen waarna ik natuurlijk klaar wakker was en tot half 4 heb zitten kijken vanuit bed naar de bergingsauto etc. Meneer sliep allang natuurlijk. (en ik mocht di morgen werken, was mie lui.. pfff). Maar de klapper van de kerstvakantie is natuurlijk zoals altijd Oud en Nieuw! (kerst was prima! 1e: gourmetten in onze kersttruien met schoonluu en Juut, 2e onmeunig dik opett'n bij Fox Denekamp met vrinden en kerststal check in Maria Parochie). En je bent dan nog druk tijdens die laatste dagen! Huis moest schoon,  (want fam Podde en wij aten hier), zijn alle boodschappen binnen? (incl bezoek aan Sligro waar dan weer veel te veel kats onnodige Crunch wordt gekocht diek nu gewoon stom achter mekaar opeet) Maar twas ook weer supergezellig! Gegourmet met zun 13-en, kids hebben zich keurig gedragen en Yael en Aimee waren erbij met het vuurwerk om 12 uur. Emilie viel pas om 23.15 in slaap. En gosh, dat was nog wat... Zitten we gezellig te bakken en te braden (kats blauw in de kamer) gaat de pieper van Mathijn (koale kante bie Podde en die merakels mooi vuurwerk mee had!) dus hij sprintend naar de kazerna (vlakbij) en wij checken waar de fik was... Zuivelstraat 1-9.. Goh, doar woont oonze Frans ook... En na nog een check, Zuivelstraat 3! Huh! DAAR woont Robert met Ilona! Dus gebeld, en ja hoor... tuinhuis in de fik! Vuurwerkvonkje waarschijnlijk op een kussen. Goed afgelopen, waren ze op tijd bij en bij toeval ontdekt door Ilona.. En dus kon Mathijn vrolijk later weer mee-eten. En dan: oudjaarsnacht.. Kan niet alles prijsgeven.. laak het erop houden dat er maximaal gepilst is door de heren en de nodige rommel is opgeruimd. Steekwoorden: sleurhut, zoeklicht, blote  bilharen. En dan weten wij en onze vrindjes over 50 jaar nog precies wat hiermee bedoeld wordt hihi).