rietteketet.nl

6 dec: Eens even denken!!! Wat hebben we allemaal beleefd de laatste twee weken... Genoeg. Emilie heeft haar B diploma! Na bijna 6 jaar aant zwembad te hebben gezeten ist eindelijk klaar! Grappig en gezellig meisje is het toch, overal te kletsen en te keten tijdens het zwemmen. Niks blue en rustig.. Hyper! En enthousiast! En als kadootje mocht ze gaatjes. Zonder blikken of blozen of te knipperen met haar ogen de oorbellegies erin! Bikkeltje! Verder gisteren kuur 3 gehad van de AC kuur. Bloed was weer goed, ik heb nog gevraagd waarom in mijn bloed geen tumorwaarden te zien zijn, nou ja, zulk bloed hek nou 1 keer. Dus daaraan zal nooit (of nu niet) te zien dat ik kanker heb... de MRI op 12 dec zal DE info geven straks. Ook voelend was het nog niet goed waar te nemen omdat ik zolang zoveel zwellingen had van de biopten. Spannend... Verder gisteren best behoorlijk harstikke blegh geweest (ondanks 11 pillen waaronder paracetamol) maar nu hyper met vanmorgen knalrode wangen (hoera dexametason) en nu bleek en vermoeid gezicht maar het gaat goed... Ben nie vlug en soms blegh (bliem ett'n!) maar tis okay. Kep een super beanie op die Jose heeft gebreid en die moet ik vaker dragen hoor ik van iedereen, staat stukken beter dan de chemo mutsjes. Pruik komt nog wel, kep nog best wat haar en dat voelt als een prikkussen... Gisteren trouwens zelfs na de kuur even met juut de intratuin doorgewandeld... De 'hoe ben ik te pas stadia' waren tot nu toe als volgt: ik voel me een op de dag van de kuur een 3, en dan elke dag komt er ietsie verbetering: 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5 en langzaam na een week weer een voldoende en net voor volgende kuur weer dikke voldoende. Sinterklaas tijd was een feestje! (Wat waren we druk met de surprises voor school, nou ja, pa en ma dan, maar tis super geworden haha) Ons 12,5 jaar huwelijk afgelopen zondag ook! Gevierd met bowlen met gezin en pizza. Was leuk en gezellig!  Mama dik gewonnen met twee keer zoveel punten als nummer 2. Strike after strike after strike hihi. En nu staat de kerstboom erin en hek een hele gezellige nacht beneden doorgebracht (moet ja elk uur plassen en boom geen pleetje) en met blegh gevoel ist beneden zo fijn.. en nu helemaal met de lampjes van de boom aan... en kan tv kijken wanneer ik wil. Ben niemand tot last en chill alleen met mijn gedachten....  En detectives. En natuurseries....

8 dec: Tis een bijzondere, en vaak gezellige tijd, die donkere dagen voor kerst... behalve als je klaarwakker  naar een donker plafond ligt te koekeloeren... Dus druut, kerstboom an, thee en stoete. En Father Brown. En laptop... 
En weer 6000 haartjes kwijt glook... Langzaamaan worden de kale plekken groter en gaak toch iets pierderiger uitkijken glook... Maar blij, kep nog steeds wenkies! 't Verloop tot nu toe ist zelfde als de eerste twee kuren... Vandaag wordt mun huid op oa de rug en nek gevoelig pijnlijk... EN HEEEEEEL RAAR!!! Tis net of ik geen kraakbeen in mun neus heb... Die is ineens heel zacht en voelt gek aan... oortjes niet, die blijven keihard. Maar verder redelijk gtp... Vanaf vandaag zonder tabletten dus nu volgen de wat dipperige-dagen. En ik moet wandelen als ik een 4.5 ben (voel) is me verteld. Maar of het daar weer voor is vandaag... Zal eens kieken of dat lukt... Tis heel raar, zo voel je je hyper en goed en ineens plof... ist de fut druut en ist net of je leeg loopt... Maar weer een broodje smeren dan! Of beker vanille yoghurt! Helpt altijd!

17 dec: Pffieuw! Ut dut wat!! Die 'rotzooi' die mun aderen al behoorlijk stugger maakt, (volgens de prikker die vandaag twee keer nodig was) werkt!  De borst tumor was aanzienlijk geslonken (niet weg maar toch stuk kleiner) en de okselklieren waren genormaliseerd... Zat um toch een beetje te knijpen, geef ik toe.
En iedereen zegt: poeh, wat knap hoe je het allemaal doet en goh, je ziet er goed uit! Maar ha! Hier ook mun dipdagen hoor... Dan denk ik: Waarom moet mij dit nou weer overkomen (en maak je van alles wat niet ging of gaat zoals jij dat wil een enorm ding). Wat een kutkanker, wat heb ik een kutkanker (VI hihi) Maar dan vertelt je spiegelbeeld dat je niet zo moet denken maar juist aansumme. Kept ook harstikke goed! En daar ga je gauw aan voorbij als je zwelgt van zelfmedelijden. En hup, tranen drogen en doorrrrr. Al benk dat prikken en infusen al dikke zat. En bij de mri vorige week, als je zit te wachten tot je geroepen wordt in zo'n klein kamertje voel je je niet fijn (ik vind dat zooooo'n vervelend onderzoek... pffff blij dak die weer gehad had). Enniewee: lang verhaal kort. Ook deze kuur weer best goed doorgekomen, dit keer wast de kaak die knooide en zere arm maar verder had ie hetzelfde verloop als kuur 1 en 2. Nog eentje! Nog 1 AC kuur. En nee, geen zin in. T scheelt mega als je weet dattie zun ding doet maar zin... nee. Nah, ander nejs: Bijna kerstvakantie en kids hebben er zin in. Hebben we dat gedoe van saams vroeg naar bed even niet meer en smorgens als een drill instructrice tekeer gaan om ze op tijd op school te krijgen kank ook laten varen (zijn elke dag bij de eerste 30 haha, dus altijd RUIM op tijd).  En zo typisch: int weekend allemaal voor 7 uur wakker... En door de week moe moe moe en moek ze wakker maken hihi. Nah, nog paar daagjes. En hoe doen we kerst? Heeeeeeeel chill waarschijnlijk hihi... Kersttruien en joggingbroekjes en veel films denk ik :)