rietteketet.nl

2 dec: KLAAR! t Kukkentie is klaar! En wat zijn we er blij mee.. Nu de kids nog maar t lijkt gunstig... Wij vonden de voorpret al in elk geval geweldig. Het afmaken, pimpen en inpakken, een grote Sinterklaas voorpret. He, wat een leuk feest! :) Nu gauw naar fam Bosch, Sinterklaas met fam Bosch.

 

  

5 dec: Ennnn tis weer achter de rug! Sint kan weer terug naar Spanje.. de buit is binnen! sokken en magazine De Linda.... Ook leuk! En dat terwijl de eerste sneeuwvlokjes zijn gevallen! Yael hef zien eerste (simpele en nie eens duur) computerspelletje en kreeg net al bijna spijt... hij is er druk met. Dat zijn ze ook met mijn of Richard's telefoon: Memory en zo'n kat die je napraat, en goed dat Aimee in memory is! tss beter dan ik.. maar ik heb helaas geen korte termijn geheugen meer. hoop wel dat het nog op korte termijn weer terugkomt... Alles vliegt me tene oor in en tandere er weer uut... (heel lastig op werk...  Nu hek ook een tweedaagse cursus, ipv dak probeer er alles van mee te krijgen, mee te denken, etc.. benk soms alleen maar bezig om wakker te blijven (wat een andere duitse collega duidelijk niet lukte). Maar t viel me mee vandaag (was half dagje) En ook leuk! Kep een jaarcontract gekregen! Leuk sinterklaas kadoogie! En nu ist 20.15... loop al in mun vrijetijds outfit.. en kopje thee is in de maak. Richard dut een dutje, kids liggen nog met speen te kletsen in t stapelbed, tis weer redelijk opgeruimd (kan echt de moed niet meer bij elkaar rapen om die was op te vouwen, ik ben kapot..) Morgen weer een dag cursus. Hele dag engels (amerikaans zelfs) priet'n en ohoh, dan gaan mun gedachten nog wel eens naar mun Varco dagen... Flowserve is wat dat betreft een superbedrijf, heeft veel overeenkomsten met National Oilwell Varco. Nah kga nog een uurtje foto's bewerken en dan ist schluss. Oh trouwens, volgend jaar ziet de Sint graag weer een slanke Riette... (dus kep een jaar de tijd! :)) Richard, die mij had met lootje had effe wat voorbeelden uit de Linda opgezocht en zou me graag een beetje in zo'n staat volgend jaar treffen.. Nah, kan niks beloven maar k zal mun best doen. Prioriteit 1 gaak er niet van maken, maar zo kant ook nie verdan natuurlijk. Kep nog een stapel mooie spijkerbroeken in de kast liggen, maat 32, 33.. en verdomd, dak te eigenwijs ben om die weg te doen, daar moek nog weer in! Maar first things first... das gezin, werk, huishouden, foto's, nevenactiviteiten etc... sport! (vanaf januari weer tennissen!). We zullen zien!

8 Dec: Prietpraatje (bij het opzetten van de kerstboom). " met Kerst vieren we de geboorte van kindje Jezus...". "jaja... zegt Yael.. en dan wordt ie de kerstman he!!"

10 dec: Kwakkelen.. aans kan ik het niet omschrijven...  Die maanden in de winter... Yael en Aimee hebben weer een of ander virus te pakken, onschuldig hoor, maar lastig ist wel. Hoesten (en dan vooral savonds en snachts) en koorts... (ast maar geen voorbode is voor de Waterpokken, die bij een verjaardagsfeestje van Yfke rondwaarden...) En verduld gisteraamp had Emilie wat.. maar wat? Huilen, huilen en huilen.. ontroostbaar... tot half 2 bij me op de arm gezeten en gelegen.. Alleen maar zielig huilen.. ze had echt pijn... dan weer sliep ze 10 minuten en dan weer huilen.. Tandjes?? Nou dan heffe der wel last van.. misschien een combi met de virus verschijnselen van de andere twee... Vannacht nog een paar keer wakker maar ziek is ze ook niet.. (aans hak allang bij de dokter gestaan.. want E huilt zelden). Ze oogt fit, geen koorts alleen zielig en heftig huilen alsof ze pijn heeft... T stumpertje... Maar vancohtend ging t al beter... Nienke past vandaag op... die hef alles vast onder controle. Yael blijft nog een dagje thuis dus geen gesleep met de kids!

9 dec: Meer dan 20.000 bezuukers hek ehad! Althans volgens deze teller, t zijn er meer.. want via One stat tel ik ook en daar hek er meer. Maar dat mag de pret niet drukken. t bent er een bult vinnik.. en dat met een blogje en kiekjes. Best leuk hoor, ik hoor nog weleens dat ze mun blog gelezen hebben. Tis meer voor mezelf dak het bij hou (voor de fotojaarboeken, waar deze blogs ook in staan, zodat ik, ak oud en seniel ben, alles terug kan lezen, je vergeet nl zo veel. En ak nie oud en seniel mag worden dan ist hoop ik leuk voor mijn nageslacht om terug te lezen....)
Niet leuk: kerstlaampjes van de kerstboom zijn kaduuk... halve zaterdag nodig gehad omt klote ding op tezetten... eerst de laampies uit elkaar frutselen (want natuurlijk in 1 foss'n in een buul edrukt) daarna in de boom, ballen erin en dan nu kank alles weer op nieuw doen.. pffff... Toch heeft het wel wat, die kerstsfeer... ben kerstklaar (op de boom dus na) stukjes zijn klaar... sfeerverlichting hangt of staat...

12 dec: Vrijdag brulfte van Joris en Inge en zijn we er klaar voor? Nou...
Bijna...Richard hef zun pak aangehad (en die zwarte blouse die we er voor hadden aangeschaft is toch niet je van het.. boordje is wat aan de krappe kant en wat denkie... hangt er gewoon nog een goeie zwarte in de kast... gloeiende.. zo komen we wel vant geld af. Dus te koop een MEXX zwarte blouse, maat xl, getailleerd as nieuw!) Ik zou eigenlijk moeten zoeken of ik nog panties heb liggen maar kan de puf niet opbrengen.. Kep de kleren nog niet eens compleet aangehad.. (weet precies hoet gaat, vrijdagmorgen stress, haar wil nie zitten, kleren nie voor mekaar, kinders die nie meewerken, maar kan echt de puf nie opbrengen om alles aan te trekken) oh, Yael zun broekspijpen moeten ook nog korter gemaakt worden.. Kapper hek ook niet geregeld, ga zelf an de knutsel dus al met al staat me nog een drukke vrijdagmorgen te wachten. Yael is bruidsjonkertje, Meetje hef ook een jurkje aan (maar "WIL DIE NIE AAN, kriebelt!") dus kan maar zo ween dak geen zin heb in dat gedoe en ze haar zwarte jurkje aankrijgt.. werkluk, ik vind het wel best haha. Emilietje houdt me snaggens namelijk nog steeds wakker naast dat de andere twee geregeld aan bed staan of hoestend wakker worden (wel tandjes hoor.. ze doet zo raar met haar mondje) en ik ben zo moe dak alles wel prima vind haha.. pfff duik er ook maar in voor vandaag... Morgen nog werkdag, dan de brulfte en dan weeeekend.. pffff... oh wacht, daar komen de eerste geluidjes alweer uit de babykamer.. (en kwaad kank nie worden opt wichie, ze is nl een schatje.. zo'n klein koppie, zulke lieve stralende oogjes., t dut haar gewoon zeer en t gaat vanzelf weer over... (kom ik gisteraamp boven nadat ik buiten om 11 uur nog effe met zout had gestrooid, wilde het tasje van Yael uit de auto halen en BAM, daar lag moe.. glad joh!, zag Nienke er de volgende dag al liggen met Emilietje in de maxi cosi.. brrr) Enniewee: ik kom weer boom, ligt Emilietje mooi naast de papa in bed... Mooi te kiek'n, lief lachje erbij. En ast de eerste was, wast geen punt maar ik weet dat die andere twee er ook nog uitkomen dus t maagie mos toch maar terug.. huuln.. maar wel in slaap gevallen (tot 2 uur later, konk alsnog in de kou een flesje geem.. en werkluk, dast eerste flesje snaggens sinds ze een week of 6 oud is, toen sliep ze door...). Ze worden vanzelf wel groot haha (te snel zelfs) . Ik kan me zo voorstellen dat oeloe denkt: mut het maagie het allemaal allenig doen? nee hoor, Manlief, steuntje en toeverlaat is er ook, maar vaak komt het wel op de mams aan... fut mah.. 

 

15 dec: Het was een uitputtingsslag (ach, viel look nog wel mee) maarde fuchsia getinte brulfte met een mooi bruidspaar is alweer achter de rug. T paar zit op de Kaapverdische eilanden. T was smorgens nog wel eem een gestress hoor.. natuurlijk wak de net nieuw aangeschafte panties kwiet (lagen in de buffetkast onder een zak chips (?), de schoentjes van Yael ook nergens te vinden, wilde Emilie met geen mogelijkheid slapen en waren Richard en Yaël mooi van 8.15 tot 11.00 relaxed aant ontbijten bij de bruidegom… (die bij het instappen van de trouwauto trouwens finaal uit de broek scheurde, oops). Maar verduld, zo zachies an tegen 1 uur (yael en aimee hadden nog mooi een klein dutje gedaan) had Yael zien mooie pakkie an met fuchsia stropje, Mooie Meetje haar zwarte jurkje aan (velle mooier vonk, dus die witte heeft ze aangehad maar mocht dreks weer uut, gaat op marktplaats) en haartjes in de plooi, zelfs Emilie (die nog steeds niet geslapen had) had iets met fuchsia aan. Al waren het geen nieuwe kleertjes..  Richard had zun pak ook aan, mijn haar wilde gelijk de eerste poging redelijk zitten dus dat viel allemaal mee. Dus toen naar de Motorclub om foto’s te maken met de bruidskindjes. Dide en Hanne en Yael mochten op de foto, (Meetje mocht ook maar wilde nie, ook prima, had ook nie zo’n mooi trouwjurkje aan als de andere twee). De dag was superleuk, tweer was redelijk en na het foto’s maken kon Emilietje alweer op huus an.. Maar slapen ho maar.. Daar hef de oppas (Juut) mooi een hele dag/avond werk mee gehad. Meetje ging na het eten naar huis (want saams pas kerk, en dat zou net teveel vant goede zijn) Yael liep om 22.00 nog als een haas rondjes maar zakte 10 minuten later zwat door de beentjes van  vermoeidheid… (lag er om half 11 in, maar nie uitslapen he? Half 7 was de meute alweer wakker…) En een zere voeten dak had… maaaaan… ak nu weer die schoenen aantrek (die ik wel vaker aanheb maar naart werk en dan loop ie ja amper) dan doen ze dreks weer zeer…Verder hek genoten van de kids, kep eerlijk gezegd amper wat meegekregen van de brulfte… in de kerk al helemaal nie, want Yael was ondeugend en melig… en dan lachen we ons slap..  die kan zo gek doen. we zaten twee banken achter yael (die naast Dide en Hanne zat voorin) en om zo je kind te kunnen bekijken is HEEL leuk. Helemaal ontroerend was dat ze samen (Dide en Yael)  de kerk binnen kwamen voor de bruid aan… stapje voor stapje, zo langzaam dat ze bijna omvielen, hand in hand… Gosh, wat ben je dan trots… Heerlijk jochie ist, echt heerlijk kind. Twas op de dag zelf allemaal merakels voor  mekaar, kids kregen kadootjes, patatjes (Meetje hef alles, tot het laatje patatje alles opgegeten, inclusief de nuggets, die kan zo lekker eten, ook al ist koud) Er was een ballonnenclown die ook tattoos maakte en verder was de dancezaal al genoeg om te spelen. En dan ist weer back to the usual business. Paps had gelukkig geen kater maar was prima te pas, ik had gek genoeg wel hoofdpijn haha, maar met 'n paracetamolletje was ook dat prima te doen. Kzag mezelf al heerlijk relaxed op de bank hangen saams.. maar dat werd al gauw aans toen Richard binnen kwam met de kleding tas van Den Ham 4.. en smerig die shirts… verschrikkelijk en dan ist me de eer nog te na om ze na 1 keer wassen zo hup weer in de tas te doen.. nee, bad vol laten lopen, shirts erin met biotex en met een afwasborstel en een fles Ossengal zeep de shirts te lijf.. Boenen! Maar wel weer schoon geworden!! Maar toen wast dan ook tijd voor een kopje thee...

 

16/17 dec: “OMA!!! Ik heb de waterpokken! Ik vind waterpokken leuk! Kijk, hier heb ik er een, en hier, en hier en oh, hier zit er ook een!” Perfect getimed, want idd kwamen de langverwachte blaasjes opzetten. Nadat ie uit bad kwam vond ie ze al minder grappig want hij kwam erachter dat ze jeuken.. Maar al met al, alst hier bij blijft, nah, dan komtie er genadig vanaf.. hij heeft een keer 10 pokjes en thats it! Nu Meetje en Emilietje nog.. maar die hebben nog niks… kan nog… ze knuffelen als de beste met elkaar en toen we gisteravond een keer bij ze keken in bed was Yael bij Meetje in bed gekropen.. (was gewoon van 10 tot 12 wakker, is later ook bij ons gaan liggen… 5 uur meetje ook wakker.. dus ik weer met Meetje saam in haar bed, benk aalt als de dood dak er doorzak.. maar t gaat nog goed en nog gauw een uurtje slaap gepakt samen). Oja, Emilietje was gister en vandaag weer helemaal zichzelf, lachend en niet huilend… pffieuw haha. Maar nog geen tandjes he!

18 dec: Schoolbezoek van Yael! Juf Maartje voor het eerste gesprek.
Conclusie (en waar hebben we dat eerder gehoord?) "je zou hem zo vergeten in de klas"... zo rustig, niet verlegen maar rustig issie in de klas. Enthousiasme straalde er dan ook niet vanaf maar ze zag ook dat wanneer hij buitenspeelde en of met andere kids speelde dat er dan toch een iets andere Yael naar voren kwam. Af en toe stak ie ook zun vingertje wel op (en krijgt dan ook steevast de beurt, zo vaak doettie dat niet) maar hoog of laagvlieger, er was nog niks van te zeggen. Hij kreeg alles keurig mee, doet overal al mee en heeft het wel naar zun zin. Nah, leuk om te horen!

24 dec: De donkere dagen voor kerst.. Nou dat ist warragies ook weh... kep ja de hele dag wel laampe an... Maar goed, over een week zitten we al bijna in januari en dan ist hop, zo weer voorjaar.., kunnen we alweer ietsie tuinplannen maken!  (hmm misschien gaat het niet zo snel maar de wens is de vader van de gedachte) en dan int nieuwe jaar, nieuwe kansen: in Januari begint het...(weer...) ut afvallen/minderen... sporten etc. Juli volgend jaar moet er 15 kgs af zijn (verzin ik hier terplekke maar moet haalbaar zijn, maar dan moek er ook echt an). Maar goed, eerst nog de feestdagen en ik geeft eerlijk toe, ast gezellig moet zijn, ben ik niet de gezelligste... nee... zo'n giga kerstdiner hoeft van mij eerlijk gezegd nie.. (we eten allemaal bij oma en die ziet het helemaal zitten... maar t gaat nooit allemaal op, week nu al. Verder geniet ik van de vrije dagen waar effe niks hoeft (ja behalve de dagelijkse werkzaamheden en dat zijn er al zat). Ik kan kietelen met de kids wanneer ik wil (en das vaak), dansen op keiharde serious request muziek en knuffel me een ongeluk. Werken is leuk maar de kids zijn te snel groot... Niks zo fijn als die kleine koppies/armpjes tegen je aan. Yael wordt al een hele kerel, je kan zien dattie naar school gaat, kant zo ook niet uitleggen maar wordt gewoon groot, Meetje is Meetje, ik vind haar zo mooi en grappig, ze heeft de mooiste beentjes van Twenterand, kan nie anders, zo bruin, zo recht, mooie voetjes, alles klopt bij haar. (as moe zijnde maj pochen he?)

  
(ze heeft toevallig nu ondergoed van Yael aan, een gele short en een Spongebob hempie, die andere van haar hak int water laten vallen na badje en dan ist gewoon net een jochie haha) Karakter is me der eentje maar ook echt lief, en ondanks dak met haar nog wel eens van mening verschil (peuter van 2,5 he?) kun je je geen dag meer zonder ze voorstellen. Ze zijn je alles en das dan echt waar, cliche, maar zo waar. (je merkt het, ik bent jaar aant overdenken). Mooie Emilie, met haar kleine snuitje is 7 maand en een beetje en das maar eem, dan kan die ook op de fiets en dan is moe weer wat mobieler. HEERLIJK! Met 3 kuj eigenlijk niet zoveel beginnen, niks eigenlijk.  Emilie heeft NOG geen tandjes maar wel een verkoudheidje ofzo, die hield ons gisteraamp mooi bezig... maar dankzij de loopwagen kan ze al iets staan  en scheurt ze de hele kamer door (nie los natuurlijk en je moet haar staand neerzetten maar dan blijft ze staan) kruipen .. nah, ietsie, kontje gaat omhoog en ze komt vooruit. En zo ineens zijn er twee flessen af, want ze eet nu een bam smiddags en tegen 4 uur een warme (potjes) prak,Verder heeft ze tot nu toe, een lief rustig karakter en wordt ze eenkennig! Ze ligt nu ook al weer een uur in de box, nou dat is me met die andere twee nog nooit gelukt... dat ding stond er meer voor speelgoedopslag dan dattie gebruikt werd, maar Emilietje vind het wel relaxed glook, beetje draaien, kauwen, en brrrr brrrr-en... Die ligt as we speak nog steeds in de pyama met sokken aan van Yael (lies sokken)... tis idd zo'n dag ja haha. Kids zijn met papa oud papier aant wegbrengen... och! thee tijd zie ik. Fijne dagen oeloe!

27 dec: Prietpraatje Aimee: Richard tegen Meetje: "Ik vind jou lekker... Je bent een lekker ding (van dat liedje)" Meetje: "Ik ben toch geen kopje koffie...tsss".
Nog eentje: Meetje is in de rondte aant slaan met een zachte bezem... "Zet die eens weer terug Mee.." "Nee heee... "(en dat gaat zo nog een keer of 4 zeggen door, tot ze met een opgeheven hoofd het ding toch terugzet). "ben je nou blij??? terwijl ze hooghartig langsloopt... Gut gut...

29 dec: Nog 1 blogje dan dit jaar.. eens kijken of ik dat nog int jaarboek kwijt kan.. t Boek zit nl bomvol... echt bomvol... Ik zou sommige foto's wel pagina groot erin willen hebben maar dan zijn de 120 pg helemaal zo vol... maar goed, tis weer gelukt. Verder nieuws; jaja, gister brulfte mogen fotograferen van bruidspaar Bartels, was een leuke dag! Supergeluk met het weer.. Pfffieuww... Foto's via de fotopagina's... En och ja, t duurde eem maar nu hebben EN Emilie EN Aimee ook de pokjes... Ben benieuwd of die er ook zo door rollen net als Yael.. zal wel nie.. Gisteravond wilden ze in elk niet slapen en was Meetje koortsig... Kep weer een doosje of 3 pillegies ingeslagen voort geval... (en dat na een lange dag foto;'s maken van 7 tot 8 saams, had na de brulfte nog een mini klusje) Richard zat op de voetbal, te midwintervoetballen... Dus ik lag om 22.00 gestrekt... en heb voor de verandering eens 8 uur achterelkaar geslapen glook. Ergens vannacht is Meetje erwel bij in gekropen maar verder, prima geslapen. Ze is er nog dikke verkouden bij ook, dus vannacht zalt wel aans zijn... Maar och, tis weekend en vakantie. Wat geeft het... Op naar een nieuw jaar, hopelijk weer een met een goede gezondheid voor iedereen en leuke dingen!