rietteketet.nl

2 feb: Nou! Soms komt ineens vanuit onverwachte hoek een gemeend advies binnen! Nu nog hopen dak het dan ook word! Mbt die vacature bedoel ik. En wat het ook wordt, tis fijn als je ergens, waar dan ook vandaan, je antwoord krijgt. Wat OOK helpt.. is het feit dat wij als temps bij Flowserve (dus in dienst zijn van andere detacheringsbureaus) eempies gigagantisch naast de boot pissen mbt vergoedingen die de vaste werknemers wel krijgen. (tienduuuzenden euro's, ik krijg niks, Jantje naast me krijgt ze wel) Beetje zuur hoor. Maar goed, kop op en net doen of we gek zijn en deurgoan met t leem...
Nou, Meetje is vandaag door een KNO arts bekeken en idd wast niet raar als Meetje als een echte B-2 door t leven ging. Twaren niet de mooiste trommelvliezen en er zat ook vocht achter. Maar misschien helpt neusspray!
Verder nieuws... kep 4 dagen als een zombie geen ruk gedaan... Griepvirus verdwijnt langzaam... gister wast helemaal erg.. ben met de kids naar de winkel geweest en we waren nog net geen tokkies. De kids in een joggingbroek en de dametjes met laarzen eronder hihi... Maar ik vond het best grappig staan.. Pfff kant schelen soms he? 


8 feb: Hmmm. Ben het niet geworden, mbt die vacature. Dus terug naar Plan A! Dus: juli en augustus op de kukk'n, tijd met de kids en het schilderen van het huis buiten en helaas sinds vorige week ook binnen... "whaaa! Emilie kleurt op de muur!" En idd... een mooie tekening (...) met een dikke zwarte stift... die we geprobeerd hebben eraf te krijgen en waar nu dus gelige grote vlek zit... En toch kan ik daar zin aan krijgen. Keukelen op een ladder, schuren, grondverven, en aflakken (met straks tientallen mugjes en beestjes en etc er vast in, zo gaat dat bij mij, maar goed, DAN NOG HEK ER ZIN IN!.) Ook hopelijk tijd voor het fotowerk etc. Of de tuin! Ook dikke ongeorganiseerde chaos. En dan maar hopen dak dan ook na deze maanden rap weer ergens aan de slag kan natuurlijk... Komt tijd, komt raad...


9 feb: Fukkeduk. Daar was ik niks te vroeg mee. Schoonmaken en dan vooral de berging... Daar ligt Wessel snaggens (en eerlijk gezegd, aans ook best geregeld) en die gaat dan met zun kont/rug tegen de deur liggen daar .... of tegen de verwarming (die niet aan is) en dat wordt dan vies. Enniewee: S M E R I G dat hok. En wat raar daj dan soggens binnenkomt en dan ineens denkt: gaaatdamme, wat vies hier. Is me eerlijk gezegd in geen weken opgevallen en ineens zie je dat. Dus moed verzamelen, sopje en 3,5 uur later hak de berging schoon, maar ook de huiskamer een grote beurt, gordijnen in de was, alles stofvrij, boom alles netjes, de was weggewerkt en wak op de knietjes eens langs de plintjes met een doekje geweest die anders uit het zicht zijn verdwenen. Om je kapot te schamen.... En dan hej alles aan kant, en dan haal je de schatjes op en binnen no-time ist weer een dikke bende. Zucht...

10 feb: Is het raar dak bij elk plantje waar nog iets van een teken van leven inzit, dak dan probeer dat plantje weer tot een mooie plant te laten bloeien? Lukt zelden hoor.. maar toch... Zak dat ook proberen met de orchidee die net gedumpt is bij de plees bij Flowserve? Harteloos onnie... Er groeit nl nog een nieuw fris takkie uit... t plantje is trouwens (en niet door mij...) moedwillig om zeep geholpen, stond te zwemmen in een liter water... Alsie er straks nog staat.. zet ik hem op mijn bureau...

16 feb: "En wanneer word ik dan een oma?", vraag ik aan de kids tijdens het eten waar we het over oma's hebben. Meetje: "als je 51 bent ofzo...". Yael: "nee, als jij een baby krijgt Aimee, dan wordt mama een oma".  ik: "Ja! Dat klopt Yael, maar als jij een kindje krijgt, wok ook oma". Toen bleef het 4 seconden stil en vroeg ie met een verlegen klein stemmetje: "Is dat dan nueken?"(klinkt zo raar ak dat woord zo tiep). Ik klappend van enthousiasme en lachend: "Ja! Dat klopt ja! Daar kun je kindjes van krijgen."Zijn we te vroeg met al deze info? Mij lijkt het handig om gewoon de beestjes bij de naam te noemen, op school horen ze het ook. En daarnaast kwam het voor in de show van Jochem Meyer en liep ie te pas en te onpas "nueken!" te roepen thuis haha. En hij had geen idee wat het betekende. Maar die uitleg is blijven hangen blijkbaar hihi.  

17 feb: Je zou er bijna beklag mee hebben (en hek ook, eerlijk gezegd). Ben je 7 jaar maar door werk van ouders ga je om 8.15 de deur uit met een schooltas vol eten EN je voetbaltas... En dan brengt de na-schoolse opvang je naar de voetbaltraining en ik weet dat er meer kids zijn die dat doen maar ik vind het nogal wat. Moet dat arme jochie nu al zulke lange dagen maken? School, eten op school, na schoolse opvang, voetbal training en dan om 18.15 thuis en moet je nog eten en douchen. Nou hebben we het dit keer nog zo op kunnen lossen (want pa werkt soms enkele weken over tot 5 uur en de training begint om 5 uur, en Richard werkt normaal tot 4 uur) dat Judith te hulp schiet maar t zit me niet lekker... Nah, per keer maar bekijken dan hoe dat voorkomen kan worden. Wat dat betreft ist een heel geregel zo. Op maandag vlieg ik van Hengelo met bloedspoed (en snipper ik elke week een half uur) om met Meetje naar de zwemles te gaan om 6 uur. Dinsdag is er voetbaltraining voor Meetje en Yael van 5 tot 6 en zitten we ook laat aan tafel. En donderdags ook. Emilie dat arme dondertie houdt het gelukkig goed vol maar de snotneus is nog maar 3. En heeft er maar achteraan te hobbelen. . Er wordt best veel gevraagd van die kleintjes tegenwoordig... Op zaterdagmorgen staan we weer met zun allen om half 9 (of nog eerder) op een koud voetbalveld te koekeloeren en das best vroeg op deze vrije dag. En soms benk geneigd ze daarom extra te willen verwennen maar das ook niet altijd goed natuurlijk. Maar goed, t kan soms niet anders... en laten we wel wezen, ze hebben (of krijgen) ook alles... (oei, compensatie kids... wat komt daar van terecht :)

20 feb: PMS.. oei, als ik eens zou tellen hoevaak ik in deze dagen dingen laat vallen... en hoe kort voor de kont ik soms dan kan zijn.. wat een rare dagen kun je hebben in een maand... kank zwat ontploffen om niks. En later denk je: pfffff nou nou Rietje, dat  kon ook wel wat minder... Gelukkig zijn de happy days in de meerderheid :)

23 feb: Die series via Netflix, dat kost me mijn lijn... voor zover diek al had. Steeds weer zeggen we: aaaah nog eentje! en hop, dan ist half 11 en wik eigenlijk nog een eind sjouwen met de hond.. maar vink dat ook weer te laat... Misschien moeten we een serie stop inlassen.. of zeggen, max 2 avonden per week... Zo kant niet langer!!!