rietteketet.nl

     
 

3 jan 2013: Allemaggies, alles alweer achter de rug... En weer aant werk...
En 't was me een vakantie hoor... Die waterpokjes hakten erin, bij ons maar vooral bij de wichies... Arme Emilie zit er kats onder, in de oren, haren, onder de voeten, billetjes, niks bespaard gebleven en noe wille alleen nog maar saams bij paps en mams in berre... DRAMA! nah.. komen we ook wel weer doorheen. Oud en nieuw hek dan ook aans as aans beleefd. We hebben gegeten bij de Fam Podde, dat was erg gezellig en toen lag Emilie al int eigen bedje te kijken.. maar niet voor lang dus... Na wat heen en weer rennen door de paps benk maar om 21.00 uur naar huis gegaan met Aimee. Yael hield het nog wel effe vol daar (helemaal hyper joh... die vind me zoiets leuk, 1 blij kind). En toen begon't... Ik liep van boom naar beneen (meetje lag naast me op de bank beneen), hen en wierumme... Was ik boom Emilie aant troosten, begon Meetje weer beneen en zo heen en weer. Met Aimee was ik soggens nog naar de dokter geweest, die hoest'n echt de longegies druut en nadat ze ook al eens eerder slijm met bloed had gespuugd (wel huisartsenpost gebeld natuurlijk maar kon gesprongen adertje ween, maar schrok me echt de t*ring) daggik: ik plaag mezelf maar vooral haar ermee, ik goa op pad. En daar kreeg ik mie een raar goedje voor haar.. twas ook voor wagenziekte en ik nu de naam effe niet meer maar dat werkte voort hoesten perfect! T hoesten was met 90% verminderd. Alleen nu wasse zo suf dak het ook weer niet zag zitt'n om haar alleen te laten, vooral nie naat lezen van de bijsluiter (NIET geven aan kinderen die slecht of minder dan normaal wakker worden, verhoogt kans op wiegendood etc, was ook voor 2 jr en ouder) en wazig dat ze er van was.. maar t hoesten was een stuk minder!
Emilie wol niks... Dus lag mams voor 12 uur al int bedje met de dames veurt griep'n (dus dichtbij) en pa wachtend op t bedrand tot 12 uur... (ja, die ging nog weer terug naar de fam Podde natuurlijk haha). Hij kwam Yael om half 11 brengen en hef dan nog wel saam met me tot 12 uur uitgezeten. Twas een nieuwe ervaring maar geen verkeerde, kep merakels warm met Emilie op schoot al het vuurwerk kunnen zien (behalve het onze) maar zo boom Nam werd het mooi spul verknald zeg maar. Inmiddels zijn we weer aant werk en wat dat betreft, kont qua timing nie beter, de pokjes zijn mooie rode pukkeltjes geworden, volgens mij hem we het ergste wel gehad... Op naar hopelijk nog wat mooie winterplaatjes ! (maar dan mut t weer wel aans... vanmorgen om half 8, 9 graden boom nul!)

En noe afvall'n....

10 jan: Feest vandaag.. nou ja, feest.. Vanmiddag receptie van Richard's werk, is 12,5 jaar aan de zaak. Inmiddels al 13 jaar, want dat heuglijke feit speelde zich al een half jaar geleden af maar nu worden er dan ook 19 jubilarissen in 1 keer gehuldigd. T hele gezin giet met, dus ben benieuwd hoe lang we na aanvang (16.00) het uit gaan houden daar... Emilie heft niet zo op drukte en om nou uren door het bedrijf te dolen met haar op de arm... mwoich.. Oma op laten passen vonk ook geen optie, die past al vanaf vanochtend 07.00 uur op... dus giete met! t Maagie is nog steeds niet helemaal hersteld van die pokken, nu isse dikke verkouden... zo'n klein maagie en blaffen... maar koorts is weg, pokjes ook, maar goed ook. Twas leuk geweest. Ze begint tegenwoordig weer int eigen bedje en ergens in de nacht ist mis, wil ze nog bij ons in (mag ween daj snaggens weer aan de andere twee moet uitleggen dat ze weer terug moeten naar hun eigen nestje en meestal lukt dat.. soms ook niet en tijdens 1 nacht daggik, wat nu! Dus ik int logeerbed van oma ligt MET Aimee want Yael was weer int Mee's bed gekropen... gunst, er lag er dus maar 1 op de goede plek qua slaapplek en dat was.. Ja idd, de papa!) Gelukkig zijn de andere twee merakels te passe. Heel goed zelfs. Kijken of ze daar de boel op stelten zetten zoals afgelopen zondag weer bij Oma Vos (je snapt het niet hoor, zo gek ze dan doen... bent zulke rustige kids... maar daar... 2 grote clowns). Hoest met de moe dan.. nou, ben glook aardig aangewerkt... deze week een dagje extra gewerkt (dus 4 nu), het is me knetter druk nu ik in zo'n projectgroep zit (implementatie van nieuw programma) maar goed, das goed voor de overuren. Verder gaat de tennis nu bettie aandacht vragen (want overdracht in maart.. zal eem zorgen dak de zaakjes voor mekaar heb als secretaris) en benk druk met fotowerk, gaat ook echt veel tijd in zitten. Dus ak niet met een kleine op de arm loop benk aant werk. Bettie de balen hak er gister wel van: ikke vertellen dat er zaterdag twee shoots zijn... zegt Richard tuss'n neus en lipp'n door.. "oja, moet zaterdag ook voetballen.." "wel potdorie! wat hef dan een winterstop voor zin!" Zijn ze welgeteld 1 zaterdag vrij geweest, vorige week mosse natuurlijk met doen met het nieuwjaarspartijtje met de daarbij behorende borrel en dat waren dan alweer de kansen voor moe om eens een keer op pad te gaan (geld hek nie maar tis alleen het idee al) Donderdagsaamp traint meneer... " nah, ik wil wel op maandag trainen hoor..." Dus dan moek zondagaamp al bedenken bie wieze van, of ik donderdag eens de hort op wil, nou laat dan maar.... Mij als moe zijnde rest er niks meer dan werken, zorgen, schoonmaken, administratie thuus beheren en thats it. GODDANK voor internet shoppen hihi... Och, nie klagen (deek wel hoor) mijn tijd zal hopelijk ergens nog wel komen...

12 Jan: Oef, bekjes bent nog niet zoast ween mut... man man... Nu twee dagen erg druk geweest (fysiek) en nou loop ik nog als een hoogzwangere deurt huus... Aj maar blijft bewegen, ala.. maar aj stil zit en dan weer in beweging komt... Nah, thuus is wel goed schoon (boom en bneen! jaja!), foto's van twee shoots staan op de pc, dat dan wel. (eigenlijk 3, heb weer een poging gedaan om die drie van ons erop te krijgen maar dat lukt dan niet he...) fut mah, komt wel weer een dag. Emilietje is er WEL leuk op gekomen! Kep de pokjes weggephotopt en dan likt wel wat! Nu nog doorslapen met het maagie en dan is alles weer als vanouds... ze wordt rond 10 uur wakker... en wil dan niet meer in haar bedje... wat een gekeukel... Om de haverklap moet ze echt huilen snachts. Echt hard huilen, god mag weten wat t maagie hef... (kan me glook herinneren dat we met Meetje zo'n dezelfde winter hadden) dus volholn! kump allemaal goed.. hoop ik. Zat zijn we er al wel van... Nu ook, ligt ze te jammeren int bedje (we blijven het natuurlijk proberen... maar gaan na een poosje waarschijnlijk weer overstag, ze ligt er zo een uur te jammeren. wie hej daar mee? psies... wil slapen straks haha)


16 Jan: Fotoboek 2012 (deel 2) is klaar! voor de geinteresseerden de link:
Fotoboek jul-dec 2012. En zo blij als een klein kind benk er dan mee he... Kijk die van alle jaren echt geregeld door... je ziet zo de verschillen in de jaren mooi (met t oog op de kids bedoel ik dan...) Minder blij was ik met bekeuring nummer 4.. potdorie nog aan toe... November 33 euro, december 251 euro (1 van 100 euro en 1 van 150 in Daarle, hen en wierumme), en nu weer januari (dit keer Richard) 65 euro. Zo kunnen we natuurlijk bezuinigen wat we willen... en levert het nog geen drol op. Dus nu als bejaarden en keurige burgers psies vieftig deur de bouw... Balen, echt balen.. hadden we een weekendje voor weg gekund! Of een jaar patat van harwig op de zaterdag eten! Tssss!

23 Jan: Poe poe... Drukke dagen... En afvallen lukt ook voor geen meter... De werkdagen zijn inmiddels lange dagen geworden, ik vertrek rond 7.15 en ben ook rond die tijd pas thuis, 19.00 of later... niks an. (ik zeg ah thuis: tis ja veel makkelijker om full time te werken, want aj thuis komt is alles al geregeld.. koken, potje emilie, eten (ook niet altijd feest maar we proberen er toch maar een gezellige boel van te maken, t ligt er maar net aan wat erop het menu staat) rest nog beetje opruimen en knuffelen, veeeeeel knuffelen... , ja zo kan ik ook wel full time werken. (maar voor geen goud wil ik dat! je mist echt alles... je moet alles checken: hef Emilie al hoopje gedaan? Waren ze goed te passe? Emilie veel geslapen? Ging de warme hap goed? En heeft Aimee vanmiddag een tukkie gedaan? hebben ze vanmiddag goed gegeten?) Ben er achter daj aj beide doet: huishouden, 2 werkdagen thuis zijn en 3 dagen werken daj dan drukker bent.. want nu komt alles op je neer en beide probeer je goed te doen. Oeh, ook leuk Richard was afgelopen zaterdag vrij van de voetbal, want er ligt sneeuw en ijs en dan is dat wel heeeerlijk relaxed. Zelfs de keukenkastje eens goed schoongemaakt. Moet eerlijk zeggen dat Richard me werkluk helpt hoor, vanmorgen al voor 7 uur de hond uitlaten enzo.. (kzeggah: zo, bokoamp vanoamd? hihi) normaal doek dat vaak (als jennie ook weg moet) rond 7.15 maar scheelt allemaal weer. Ook (na een tip, dat dan wel) drukt ie de was of de droger nu wel eens aan.. Alles helpt. Hij kookt ook al vaker... Kep de administratie thuis helemaal opnieuw ingedeeld, kan hij dat ook eens opzoeken, ik wist alles precies te vinden maar kats onoverzichtelijk, ook verbeterd nu. Gelukkig zijn de kids GTP! Emilietje ligt nog wel snaggens tussen ons in en soms zijn er nog korte nachten (eergister alledrie half 6... allemaal wakker... Richard met de dames int grote bed, ik met Yael in Aimee's bedje... die moest nog naar school) Nog snel een uurtje slaap gepakt. En dat afvallen... tsja... waardeloos... kan me nu al verheugen op de roze koek die thuis in de kast ligt. (KOOP HEM DAN OOK NIET !) nee, week weh.. maar mag het? pfffff.. What else is new: ja! Emilie maakt reuze sprongen! Gister eindelijk zelf de fles vast houden, lange vingers gaan erin, warme prak prima, zelf zitten kan ze nu (handig in bad! nu zitten ze er met zun drieen in) en soms aant handje een paar kleine stapjes lopen, (lang leve de loopwagen, t hele huis scheurt ze door, IDEAAL!) t wordt alweer makkelijker... oja, zwaai'n! kanne ook hihi..
Eens kijken of Richard's zun schaatsen op tijd binnen zijn (via marktplaats) dan kanne nog een tochtje schaatsen... Zou leuk zijn, gaak met t hele spul kiek'n en foto's maken!

30 Jan: Gunst, Bea gaat met pensioen en ze heft verdiend ook... Zie mien moe of schoonluu op die leeftijd nog t werk doen wat zij doet. Die kwamen er na een week al nie meer met kloar... 75 jaar en dan nog zo druk ween. Koninginnedag verdwijnt, Koningsdag op 27 april... hmm, boortie ons dreks een vrije dag door de neus volgend jaar. 31 Jan: Mien kleine grote meissie zit op de Peuterspeelzaal! En zonder maar een traantje. Sterker nog... ze keek nu al verveeld in de rondte... Die houten puzzeltjes zijn veel te makkelijker, echte puzzels soms weer te moeilijk haha. Ergens halverwege de eerste keer was ze mams kwijt en toen een zielig traantje maar dat was ook zo weer over. Wat dat betreft zit ze anders in elkaar dan Yael, als die ergens is, nah, dan ist goed, bedenkt echt niet dat ineens mams er niet meer is. Meetje wel, maar goed, twas prima gegaan. De juffen zagen grote overeenkomsten met Yael, ook mooi rustig... Kijken hoe het morgenvroeg gaat.
Kan maar zo ween dat er dan een traantje komt natuurlijk (want nu weet ze dat ze daar een uurtje of wat moet blijven) Wel leuk om te zien hoor. 2,5 jaar alweer.. Hek er nog maar 1 in huis en das ook wel weer relaxed, effe Emilie quality time al zal ik dan Meetje weer missen. Ik dacht nog: zak haar 1 of 2 staartjes doen... hmm daggik, 2 is wel beetje kinderachtig... "ho eens eem: t kind is net 2,5 jaar!" haha maar ja, ze doet al zoveel ouder... (bijna zindelijk!!) Vergeet je bijna dat het nog een heel klein lief krummeltje is... (en 'n wieslippie). Ben dinsdagmiddag wezen wandelen! met de wandelwagen, komt aans ook nie van, nu komt mooi eem. Hows life verder... Nah, druk, maar zun gangetje.. Binnenkort krijgt een papa een kadootje (fotowerk), benk bezig met het trouwalbum van fam Bartels en moek de tennisadministratie eens sorteren... Zat te doen dus...

 31 Jan: Hej wel eens gezien hoeveel cal er in een roze koek zitt'n!!! goetegoet, doar wak in 1 keer van genezen.. 250 !!! per koek he! der bent luu die zo'n 500 cal dieet doen, waj er al met 2 koekies! Tssss! Die kopen we maar niet meer... kept zo gangs een beetje aan de gang met een wat normaler eetpatroon en meer beweging (te weinig maar begin is er). Wil echt geen zomer weer met flubberbuik, blubberbenen en opgezette voeten. Go Riette!