rietteketet.nl

4 juli: Nah, de kop is eraf. Vandaag voort eerst officieel gewerkt! Poe, ben doodop.. Wat een info. Wat ingewikkeld (ist helemaal nie, want na een paar keer dezelfde handeling snap je het ... bijna...) Maar dat gaat wel meer dan een week duren voordat ik zelfstandig daar aan het werk kan. Dat geeft ook niet... Maar tis mooi werk en nog mooier is het feit dat we voor de maandag een heuse Nanny hebben! Tante Annie! Nah, En das er een van een grote familie, die wel bekend staat als zeeeeeeeer proper en netjes...  dus benk er maar wat druk mee om het huis schoon af te leveren op maandag. De koelkast wordt zo nog eens schoon, was was weggewerkt, douche eens een keer echt schoon maken.. (ook in de hoekjes en dat luxaflexding) en volgens moe hak de plintjes bassens smerig dus ik op de knietjes de plintjes ook langs, speelgoed gesorteerd. Verder  Richard kwam al met een hand vol spinnewebben uit de wc lopen. Mooi de boel trechte dus nu en volgende week zondag doen we dat weer.  Maar tis gewoon fijn om zo'n aardige vrouw voor je kinderen als oppas te hebben naast oma. Twas prima gegaan vandaag!
Volgens mij hef Aimee trouwens alweer oorontsteking, drama weer savonds... morgen maar weer op pad.

11 juli: Wie zit buut'n! In de overkapping! tis 10 uur... En eindelijk zitten we buut'n. Nog niet heel vaak gedaan! kids plat (nog niet zo heel lang...) Yael sliep (kep schoongemaakt bij peuterspeelzaal, samen met Iloon en warragies 140.000 lego stukjes gewassen...)  en ik dacht,  eens eem kiek'n bij Aimee, die ligt nl aalt op de gekste manieren in berre... wat denkie? Klaarwakker... Kijkt me recht en superlief aan... ja.. dan de deur dichtgooi'n betekent brullen en och... eempies druut dan maar (nooit doen week weh!) Maar die kun je er dan zo weer inleggen (en dan blijft het gezellig). Aander nejs...weinig! Ik loer me suf op buienradar.nl voor de weerberichten voor 23 juli.. nou, ziet er nog niet zo heeeeeeel gunstig uit... WAAR LAAT IK DAN DAT VOLK! Die wel allemaal moeten komen natuurlijk, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Maar ook daar bedenken we wel wat op. Tent, springkussen, zoiets... Taart is besteld bij vriendin Marjan Podde (ooooh die kan dat!! echt mooi!!!!). t Werk gaat ook prima, vandaag voort eerst bettie zelfstandig gewerkt (mos ik oa eem een filetje uutprinten a 211 pagina's a 5 kopieen, duurt een poosje, zo maak je blijkbaar geen vrinden op een afdeling.. hihi)  Afgelopen donderdag al wezen karten met collega's, das toch leuk he? k Was snelste deerntie (maak daar maar deerne van) maar zoveel vrouwen waren er niet... maar gelukkig waren er ook nog een paar keerls langzamer. En werkluk, ik paste toch maar NET (niet) in dat kart stoeltie! En op de lange stukken daggik: alloh, harder.... gewoon te zwaar... Maar k vind het zo moeilijk nu... knopje kan nog niet om.. gaat nog gebeuren en gauw graag... maar kant knopje gewoon eem nie vinden... Ik snaai nie... Ik graai en vreet... . Gut, omdat ik buiten zit, ziek ineens dat de vijver extra water nodig heeft.. (Wessel, Freek en Frits drinken uut de vijver) Maar verder ist genieten nu... meeste planten en bloemen zijn opt mooist, dankzij de bulte regen is alles nog mooi groen ook... En van al die zaadjes die in de winter/voorjaar zo zorgvuldig en moederlijk heb verzorgd is er warrachtig ook nog net 1 bloem overgebleven.. (nah, fut dan.. 3...) Die het dan ook leuk doet maar 10 keer zo klein is als een gekocht exemplaar Petunia. Dusssssss. Of volgend jaar toch eerder zaaien... Of gewoon niet meer aan beginnen en kopen... Toch ist leuk werk! Verder benk nog lang niet tevreden over alles in de tuin. Hortensia's doen het dit jaar weer prut.. echt niks... ja, die in potten etc staan doen het prima, maar in de vaste grond, amper een bloemegie... das lastig want straks vant herfst is dat zo handig met bloemschikken...  Gut, nog 3 weken en dan bouwvak! (en dan ist zomer voorbij... ist zwat september en liggen de chocoladeletters alweer in de winkel... )  Maar eerst vakaaaaansie.. Zin an! 

12 juli: Half jaar boek is klaar! En dullemegies... noe hef Albelli iets nieuws (maar profotonet en anderen hebben het al veel langer) Platte boeken! Wak dus net te vroeg met mijn bestelling... Nu kun je boeken (kan he... kost allemaal extra en dit boek hef me nu al 150 euro gekost... rib uut lief! maar super mooi hoor) met platte pagina's bestellen, hej die vervelende dikke opstaande rand niet int midden... echt heel mooi voor grote foto's enzo... enniewee: bej nieuwsgierig naar mijn fotoboek, hier een tijdelijk linkje: fotoboek 2011 jan-jun. Gaak straks vrolijk verder met deel 2 van 2011. Hoe we later die boeken moeten verdelen week nog niet... wilde alle kids later van elk jaar zo'n boek doen maar dat wordt een prijzig grapje (want ik wil natuurlijk naast ons gezins-jaar-boek ook nog boeken maken van de kinders.... En dat doek al, nah, maar wachten op een actie...) 

13 juli: Poe Poe druk druk... ben saam met Richard een nieuwe foto achtergrond aant timmeren en schilderen... Verder morgen nog dag werken natuurlijk, en vrijdag foto's maken van bruidspaar Kollen!!! Altijd leuk!! Goddank lijkt het weer wat te verbeteren... dat zuj toch hem, hele dag regen.... Dan zaterdag weer druk aan de klus en zondag eerste shoot(s)! ben benieuwd...  

15 juli: Wat is trouwen toch mooi... raak altijd ontroerd... staak daar te sniffen als fotograaf... (dus verschuil ik me achter de toestellegie..) Wat een mooie dag weer! Supermooi bruidspaar, alles klopte gewoon! tis nu 2.45 uur... en ik ben moe maar moet eerst wat kiekjes checken natuurlijk. (en op de site knallen). Gut,  vermoeidheid slaat echt toe... maak een bult tiepfouten... Dus gauw die kiekjes drop. Enkele bewerkt, de rest komt zo van het kaartje... Misschien denk ik morgen wel, gut gut, wat raar bewerkt haha... Zie foto menu Trouwerij Kollen!!!! 

18 juli: Op 1 week voor haar eerste verjaardag zijn de eerste stapjes gezet!!! Ineens blijft ze gewoon staan aj haar neerzet.. (wie bliede joh! haha) Toch leuk om te zien he! Eerst nog bettie wankelig maar dat ging al snel een stuk beter... Een enkel stapje is gezet en we zullen zien of ze voor of op haar verjaardag rondkuiert! En ohoh wat een kloteweer he? Eerst ist te droog int voorjaar maar nu na 4 of 5 weken slecht weer gaat dit ook vervelen hoor... Ast met de bouwvak ook zo is, wil Richard nog met de auto naar "beneden" naar de zon... Maar ja, dat denkt iedereen in NL natuurlijk... Alles zal wel volzitten en geld hem we daar ok niet voor.. Dus duimen op een mooie warme vakantie bij Campingplatz Bosch... Morgen nog werken en dan dinsdag maar eens bijkomen van een paar hele drukke dagen (brulfte shoot, gewone shoots, schuur opruimen, nieuwe achtergrond is klaar en mooi geworden!, BBQ vrinden, ziekenbezoek Oma Vos in ziekenhuis, peuternevendienst... weekend is voorbij...) En dan beginnen met het fotoboek!  

23 juli: Aimee Julie 1 jaar!!! Allememaggies...  En dan denkie: 23 juli, vast mooi weer... NOU! Niet dus.. Wat een biester koud winderig weer... Maar gelukkig viel het al met al nog wel mee. Twas gezellig, iedereen was er zo'n beetje (bijna 30 volw en 18 kids, jaja, beloof niet elk jaar zo'n toestand haha) de tent hadden we weer opgetooid (in de stromende regen, maar we hielden de lol erin!), een TourCafe was ingericht (overkapping, voorheen WK cafe en tis nu bijna 10 uur saams en kweet nog nie wie de tour zo goed als gewonnen heeft) met doorzichtig plastic ervoor, zodat het nog enigszins goed toeven was. (het had binnen ook nooit gepast) In de tent stond een mini springkussen, nah, dat vinden kids ook leuk, maw, ondanks het niet zo beste weer hebben we de kids amper vernomen. En wat heft maagie een bult kadoos gekregen, volgens mij hebben we nu het hele spelaanbod van Little People wel compleet, maar ze vinden het dan ook echt leuk. Yael en Aimee kunnen samen echt uren spelen (Nah, uuuuuren is ietwat overdreven) maar echt, je merkt ze dan niet. En terugkijkend... Aimee 1 jaar... Tis een lief maagie maar een met een eigen willetje.  Meer als Yael, das zo'n lief goedzakkie. Verder ist niet zo'n komiek als Yael maar is ze zeker in voor een geintje. Motorisch ist allemaal prima voor mekaar, alleen ziet ze geen gevaar. Yael snapte binnen een half uur, dat kontje eerst van de bank, het veiligst was, maar deze troela laat zich gewoon vallen, head first... En nah, gisteravond zat ze in bad, ik pak een rompertje dat tegenover de douche in de kast ligt (is 1meter weg), ik kom terug,  is mevrouw uit dat zitding gestapt, en das nog knap ook hoor. Stond vrolijk in bad (waar minimaal 30 cm water inzat, yael zat er ook in) met de handjes aan de rand. Is ja kats niet vertrouwd, dus ik pak haar, en dan hejt gangs... Dat wil ze nie, dus hop, onderuut, gulp water binnen en toen paniek... Waren we dus rap klaar met mevrouw's badje. Maar lief lief lief ist deerntie. En ik hebt idee dat ze soms wat kloeker is (niet perse slimmer ofzo maar soms isse kloeker... moejt dialect voor kennen) Gossiemijne... nu hebben we over een week of 3 de volgende verjaardag van Richard, dan weer een week of 4 later Yael, dan weer 3 weken moi. En dan bent de luu het wel zo dikke zat om steeds hierheen te komen dak ze met mijn verjaardag amper uit durf te nodigen. Alle! Nog 1 week werken en dan vakaaaansie! Mag hopen dat het weer nog iets verbetert!!

 

26 juli prietpraat: Papa wat ga jij dan doen op het werk? (vanochtend 6.30 toen we met het hele spektakel beneden zaten) "Ga jij aardappeltjes koken???" Alsof hij onze kookprinses is maar slecht isse er ook niet in. We zijn beide verre van keukenprinsessen/prinsen... Verder is me nou al een paar keer gevraagd naar een tegoedbon voor foto's... Ik dacht goh: laak dan toch maar eens weer zo'n ding maken... Nu dus ook verkrijgbaar! Zie linkje. (lijk wel een winkel hihi). Maar goed, misschien leuk om weg te geven... Oeloe ook zo'n zin in de vakantie? nog 2 dagen werken, ben er gek genoeg nog aan toe ook...Ben je 3 maand bij huis geweest (alsof met 2 kleine kids thuis zijn en werkloos zijn vakantie is..pffff er zaten dagen tussen, maar het had ook wel weer wat... geen oppas regelen, de boel de boel kunnen laten, komt ja morgen weh) Zin hebben we maar t weer moet wel wat verbeteren... Enkele leuke uitstapjes zijn inmiddels bedacht in huize Bosch.. We zijn een nieuw steelpannetje nodig... en een nieuw koffiezetapparaat (want dit is zo'n K-ding... volgens Richard). En aangezien we niet weg gaan (kep warrachtig vanmorgen nog gekeken of er ergens voor een spotprijsje nog een plekje in de zon verkrijgbaar was), zijn deze op handen zijnde aankopen enkele hoogtepunten van de aanstaande vakantie. Gaan we mooi een hele dag uittrekken voor een nieuwe steelpan... Je moet ja wat... Verder mss een dagje dolfinarium of pretpark... dat zit nog... Enniewee: moeders Jennie en zuster Juut hebben ook vakantie dus we zullen vast wel kilometers maken! (ikea en zulke flauwekul, t geld komt wel op) En ik zal eens wat pruttel bij mekaar zoeken voor de rommelmarkt.. Moek alleen Juut nog overhalen dat die bij me komt zitten.. Alleen hoefk ook weer niet zo nodig... He, kep weer wat nieuwe leesboeken gescoord... dit keer Lori foster (niet voor de preutse dames onder ons) he, kank zo lekker in wegdromen (huh! En dan moej ook nog in die gekke vruchtbare dagen zitten!"). Oft literair verantwoord is, betwijfel ik maar tsss who gives a rat's ass. Maar ja, wanneer hek tijd om te lezen? die hek nie! Amper aan! En lees ik al een keer een bladzijde, val ik of in slaap of wordt gestoord en verder hek meestal ook geen zittend gat, want werk zat te doen hier... Maar daar is de vakantie voor! (en trouwens, vanavond ook mun best gedaan voor 14 pagina's, dan maar eem een zooi hier... Ruim zo wel weer op... (ben ook moe moe moe... vannacht amper geslapen, AJ'tje meldde zich rond half 12 tot half 1... Yael om 4 uur en klaarwakker wast kereltje.. tot half 6 in elk geval, en moe dus ook... En als yael zich meldt ist meestal gevalletje "deken omhoog, hij eronder, nageltje of handje vasthouden en maffen weer.. VAnnacht dus niet en Aimee is daar al helemaal niet van.. Die wil dat nie en dan kank best pissig worden zo half in de slaap... Was vannacht geen toonbeeld van geduld.... Vanavond maar vrog int nestje. (met leesboek! moehaha) Wat moek nog meer updaten: ja! foto's van Leander en Stèlios!

31 juli: as 'n kieviet! Lup oonze Aimeetje, vanaf woensdag ging het dagelijks met stappen (haha) vooruit!
En dat een week na haar eerste verjaardag. Eet compleet met de pot mee, inclusief oa patattos, sinas, alle soorten snaaiwerk, vlees en dat met 3,5 tandjes. Drinkt verder vlot de pakjes drinken van yael leeg, (dus uit rietje, volgens mij was yael daar stukken later mee... ) Nah, vakantie is begonnen, en het weer lijkt aankomende week prima! BBQ spul is in huis, briketjes en houtskooltjes ook... dagje dolfinarium is gepland. Kids zijn redelijk gtp... Allebei hebben ze een oogontsteking ofzo gehad... Yael heft nog iets.. bettie troebele waterige oogjes. En AJ'tje is weer verkouden... dit keer maar dreks gebeld met huisarts... zag me de hele vakantie al nachten in de weer (die slaapt dan zooo slecht... ) maar dankzij of geluk of de neusspray met een of ander xylo iets gaat het al een stuk beter snaggens... En gossie morgen uitslapen! (hahahahahaha... nou, we blijven hopen!) Gatse bah, die voetbal is weer begonnen.. we kijken nu studio voetbal.. en as donderdag begint de training van richard alweer... WARRACHTIG nog aan toe! Maar volgens kank zo aan de bak want Aimeetje blaft en blaft...