rietteketet.nl

3 juni: Juni alweer!! Men, nog eem en dan hem we alweer de langste dag en verduld, t weer lijkt de komende dagen een stuk beter! Gisteren waren we 7 jaar (gelukkig) getrouwd en hebben we EINDELIJK gebbq'ed. (Nu 7 magere jaren? Voor  mij hopelijk wel VERmagerde jaren hihi) Heerlijk. Die kooltjes ruiken al zo lekker... En hoe gaat het? Nou bassens druk eigenlijk.. Ben je niet aan het werk bij Flowserve, dan benk wel thuis aan het werk, druk met kids en regelen van dingen. Alleen saams heb je soms de tijd om het allemaal even te laten bezinken en eens over de grote levensvragen na te denken. En dan ist ook wel kaal hoor. Loop ik maar weer een rondje door de tuin, of zit eens eem in haar kamer. Verder zijn we een ietsie begonnen met het opruimen van een schuurtje, haar schuurtje. Alles is nog zo ingericht alsof ze er zo weer aan het werk kan. Dus eerst slik je nog eens maar daarna toch maar aan het werk met zun allen. Er hingen nog overalls van opa (!) en dan snap je dus wel dat het nog een hele kluif wordt.. Maar goed, t hoeft niet allemaal binnen 1 dag. Morgen dinsdag en die zit ook weer vol dus rap noar berre. Half twaalf ist alweer. Och, vorige week vrijdag werd ik wakker en ik was zoo moe, je lichaam kan een hele hoop aan, steeds meer dan je van te voren denkt, maar deze vrijdag wak kapot.. Maar goed, toch moej door en dan valt het ook wel weer mee... Effe de balans zoeken met doorbuffelen en  de tijd voor rouwen te nemen.  


4 juni: Dullemegies, nou staak in de c1000 en wil nasi maken maar hoe deed Jennie dat ook weer? Niemand die het precies weet en dat geldt ook voor de mega pan snert, witlof uit de oven (weet Juut glook) hachee, en andere mama recepten. De zuurkoolschotel is gered, dat recept hef Robert op tijd in de vingers gekregen. Gelukkig wissik het ongeveer en smaakte het best goed. (bami en nasi maakte ma vaak en dan schoven we zonder al te veel zeuren aan hoor... En zo deden we eigenlijk nog best veel samen). 

6 juni: Mooi weer! t werd tijd ook! Maar dan ist ook genieten. Aj tijd hebt tenminste... Der giet aait zo velle vrieje tiet zitt'n in wark'n... (uitspraak Jennie) en das waar. Op een werkdag ziek NIKS van de zon. Op kantoor ist steenkoud en dus zit ik in het zelfde goedje als in de winter te werken en aj in de auto later zit verdamp ie zwat... Eigenlijk wik dan de airco ook niet aanhem want daar hek de hele dag al ingezeten maar soms... En dan bej tegen half 6 thuis en dan kant verkeren...(dreks aan tafel) Of de kids zijn GTP of tis een huilbende. Gisteren zei richard : oja, om 6 uur benk weg, moek naar de voetbal (penaltybokaal) en dat zei ie op het moment dat ze alledrie huilden (en het kwart voor 6 was) Ik zei: "hartelijk bedankt! Hhmmmpfff.. " (met een glimlach natuurlijk, mams regelt het wel) keuken zooi, kamer zooi, buiten nog rommel... Yael was megalui en wol niks (later wel weer, das een schatje) Aimee vond alles gemeen en was nog ontstemd dat ze smiddags niet met alle spelletjes mee mocht doen. Yael had groter vrindje te spelen gehad en die lijn van "kleine zusjes zijn niks aan" trok ie nog eem door naar de avond, hij was echt soms beetje gemeen tegen haar, dutte NOOIT haha, wil stoer ween) en Emilie vond van alles niks... 't Bent beste veurtaan gleuk die doorkomen, want die hef zo nogal eens een vervelende bui. (Eerst zo makkelijk en nu best ook een tante hoor). En wat doej dan als mama: of donders hellig wurd'n (ja kank ook hoor) of heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel diep ademen en met afleiding en creativiteit t spul weer met de neuz'n dezelfde kant op laten wijzen zodat het nog enigzins gezellig wordt. Tis me gelukt en toen om 8 uur de laatste ook bleef liggen (ik heb doohooooorst!!! = dorst) daggik: pfffffffffffffffffff. Toen met de gieter in de rondte want potten en hangingbaskets drogen snel uit deze dagen. En hop, weer een mooie dag voorbij. Douchen en met een kop thee voor de detective. Effe geen dingen regelen (en weer vergeten om achter onze nieuwe oppas aan te gaan. Dulle das ja ook belangrijk! en zo hek een hele waslijst in mun hoofd van dingen die gebeuren moeten. En daar zitten ook dingen tussen waark me ietsie zorgen over maak dus kiek'n wat de toekomst brengt (hoe gaan we dat met ma's huis doen etc, wie woont er ja aan vast... etc). Kep ja nog amper tijd om mams te missen. Alles giet verdan...  Open dagen Flowserve (met feestavond) staan op de agenda, verder foto's maken, 2 verjaardagen, schoolreisje Aimee, allemaal binnen 2 dagen. Zondag niks!  
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


12 juni: Bad mother! Gossiemijne, hek Nienke gewoon met een zieke Aimee (althans, was gister ziek) naar school laten fietsen terwijl er geeneens school is. Ze zijn 3 dagen vrij.... Ikke weer... kats vergeten, enniewee: de kids hebben mooi vrij! Oppas voor de rest van de week is ook weer geregeld, dus weer een zorg minder. Nah, Meetje gister dus ziek(ig). 39.5 graden koorts en opgezette halskliertjes, maar die hef dat zo nogal eens een keer,  muk 'n keer met op gaank. Yael gister ook nie fit.. klaagde over zere buik, dus toen de hoogstwaarschijnlijk nieuwe oppas effe kwam kennis maken zag ze wel heel rustige kids.. (sliepen als een blok nl). Maar vandaag lijkt het glook wel beter te gaan... Hoe gaat ie verder? Och, t gemis wordt nu meer merkbaar. Gisteren hebben we eens een laatje met zun allen doorgespit op zoek naar deel 3 van de auto. (naah, Juut en Robert eigenlijk) t Dut ergens wel iets zeer maar de auto gaat toch maar op marktplaats. (dusss nissan huppeldepup, bouwjaar 1998 ofzo, maar 76.000 op de teller! wie biedt!) Er zit nu nog APK op... We hebben nu nog 4 dozen naast elkaar staan, 1 voor rommel en 1 voor ons allemaal. En zo doen we af en toe een avondje spullegies uitzoeken. Geen drukte mee gelukkig. Gisteravond de laatste keer de begrafenisondernemer gehad ivm laatste advertentie en dan is dat hoofdstuk klaar. (as vrijdag ist 4 weken geleden dat ze is overleden alweer). We doen geen dankbetuigingen, want alst net zo gaat als meestal bij mij: "gossiemijne, 5 weken geleden alweer?" en vervolgens hop in de oud papierbak... ist jammer van het geld. Maar dank is er natuurlijk wel voor al die mensen die zijn geweest op de dag zelf en tijdens het hele traject. Het foto werk komt ook weer redelijk op gang dus al met al mooi druk nu. As vrijdag weer een brulfte! LEUK! 
 

15 juni: Typische zaterdagavond... Ik zit op de bank, laptop op schoot, Yael is naast me in slaap gevallen (pas om half 10! hef gewoon dik een uur wakker in bed gelegen.. vanmiddag uurtje gepit omdat ie juist vanmorgen al om 5 uur klaarwakker was) Kiek'n hoe ie morgen te pas is haha. Maar vast wel goed hoor, ze zijn alledrie goed te pas. Enniewee: typische zaterdagavond dus. Ik ben bezig met fotowerk, oa spoedshootje van vandaag (enkele papa's worden hopelijk blij verrast morgen!), brulfte van gister, krijg het er nog druk mee ook (en heb een bestelling gedaan bij Zalando, gosh... SALE!), Richard zit aan het bier en is samen met vrindjes en bbq worstjes voetbal aan het kijken. Nah, tis 11 uur, ik ga zo maar naar boom, (en dan is Yael nog zwaar joh, muk hem ook nog boom int stapelbed gooi'n, netjes inleggen lukt echt niet, net te hoog en dan moet ik altijd denken: Aj toch ooit zulke kids moet redden uit het water dan denk je: och, t bent kleintjes maar dan zijn ze volgens mij amper te tillen, brrrrr).
En gosh, de auto van ma is verkocht... Huuln, HUULN dak moest... Dat deed nog eem flink zeer. Soms kank om alles huilen, soms niet. Maar goed, dat zal nog wel eem zo blijven verwacht ik. Morgen vaderdag.. en kep geeneens kadoogie! Prut Gamma en Praxis, winkel staat VOL maar niks met waj hem wilt (reclame vuurkorf ding of tuin trimmer op accu) dus krijgt ie alleen frutsels en ach, daar gaat het ook om. Waren we daar toch eem met zun allen heengeweest, leek wel vakantie!  En alleen met een zakje briketjes (ook heel belangrijk, je zult maar zonder zitt'n, briketten en frikandellen moeten er altijd zijn) zijn we weer teruggekomen (en ijsje van de Mac!) En nou benk moe.. kaput zelfs... ik duik erin. En nem mien jochie met...  

 

 18 juni: IK wil niet klaag'n maar dis toch ook geen weer... 30 plus graden betekent 35 plus graden op de slaapkamers... de dames zijn er al eens uitgeweest, en Meetje ligt hier beneen op de bank (waren ze ook nog saam met alleen onderbroekje aan boom int stapelbed gekropen en dus lagen ze mooi tegen elkaar aangeplakt... ) Maar niet klagen! Tis zwembadjes weer! Woar hek dat fototoestel (want daar bent natuurlijk kiekjes van:) En vervelend die kinder vandaag, last van de warmte glook en moe... Bij Yael krijgen we er geen fatsoenlijk eten in maar koekjes en ijsjes gaan prima. Zo'n fase...zal toch mss iets onder de leden hebben, maar ook maar ietsie hoor) En hij is al zo dik... Och, zeg Richard vandaag ook nog toen ik mijn afschuwelijke benen inspecteerde: "Ja, daar maj best wel wat aan doen"... "God, Richard, ik weet het weh,  maar das wel een van de minste problemen diek nu heb". En daar waren we het dan ook wel weer over eens. Maar leuk ist niet. Kan echt geen korte broek aan. Dus loop ik, terwijl de mussen dood vant dak vallen, met een dikke broek aan en laarzen, want kep nog geen zomerschoenen (zalando komt morgen met een gympie hoop ik) Pff. NIks past en er moet een bettie vorm inzitten, kep al zo'n last van de voeten. (ja, tis weinig meer.. haha) Nah, hier dan de blije foto, en blij ben ik ermee met het grut, ondanks de toestanden soms.. haha.  

24 juni: Pffff, Off-day... verdrietig toen ik hier heen reed (al is dat ook ff een momentje van bezinning, wel goed voor me) kep al teveel gegeten en daar hek nu al spijt van, de belasting sores begint weer van voor af aan glook (wat een gedoe is dat zeg... ik snap niet wat er nu weer niet klopt, de vorige keer werden mijn bezwaarschriften gehonoreerd... maar nu staat weer alles op de kop en probeer het maar eens uit te leggen, en dan snapt zo'n miepie er natuurlijk ook niks van: ik word weer teruggebeld... ) en t weer wil ook niks. Verder druk druk druk, te druk misschien maar nog eem doorbuffelen (met foto's) en dan bijna vakantie. En nog beter, aanstaand weekend staan er leuke dingen opt program! He he.. zin in! Al moeten we voor die tijd nog wel eempies naar mevrouw de Notaris, waar al een heel uitzoekwerk aan vooraf gaat. Yael is vandaag buiten school om bij zijn aanstaande wederhelft Saar Kolkman. Nienke hef vakansie nl! Meetje heeft weer koorts en kan de halve dag wel slapen (en dan heerlijk slapen). Kweet nie wat die heeft. Yael had het vorige week ook, dan koorts, dan niet en verder eigenlijk wel gtp. Dus daar hoef je niet mee naar de dokter maar helemaal goed ist ook niet. Lisette en tante Gerda passen vandaag op. Nah, schouders er maar weer onder en aant wark (ben bij Flowserve, nu pauze), kep nog wel tot een uurtje of 7 (of nog langer maar meer tiet hek nie) vanavond werk.. dan om 8 uur afspraak en dan is de dag wel zwat ten einde. Zo jammer daj nu zo het lang licht buiten is, niet buiten kunt zitten...