rietteketet.nl

 

2 mei: Beestenboel... "Eh.. Riette, woj eem een keer meekoom". "ja tuulk Rich, hoezo?" Nou zat er dus wat in de rattenval... Een heel klein zielig konientie... En dat beest er ook rustig in laten zitten (leefde nog he!) Dus nou hobbelt er in de tuin naast een gehandicapte Rataplan nu ook een konijn die alleen rondjes kan lopen, kleine rondjes ook nog (ergens toch iets kapot gegaan tijdens het vastzitten). Verder zwemt een nieuw aangeschafte goudvis (zaterdag) alweer op zun zij... (en duur vissie ook nog! 6.95! hihi)

 

3 mei: Mei vakantie! Kids en Richard hebben vrij, dus logeerpartijtjes! Yael bij Pim, dames Zandman hier (en de 4 dames op 1 kamer waarbij de jongste twee de partypoopers waren haha) En Pim weer een nachtje hier. Altijd gezellig! Vakantie begon aans nog niet zo best.. zaterdag de wasmachine kaduuk en vanmorgen (helaas moet mams wel werken) deed mijn auto het niet.. (Ikke dreks rekenen.. hmm nee, zelfs met het spaargeld van de kids kan er geen nieuwe auto worden gekocht haha, of wasmachine). Gelukkig valt het met de auto mee, nieuwe accu en het dut weer! Als dat ook zo gaat met de wasmachine.. maar daarvoor komen ze pas woensdag! WOENSDAG! Gelukkig woont Juut dichtbij hihi... Die helpt ons al mooi uit de brand (offe.. was) Trouwens, is dat eem relaxed zo soggens als Richard vrij is. Je staat op om 6 uur, zegt heeeel zachtjes tegen Emilie (die laatste tijd snaggens wakker wordt en bij ons in bed verder tukt) "mama moet even naar de wc, ga maar slapen" (wat nooit lukt hoor, wakker is wakker hiero...), je doet je ding, loopt nog relaxed ff om het Jodenkerkhof met Wessel en hop op pad. Geen gestress met waar die verrekte sokken zijn gebleven of 10 keer zeuren dat de schoenen aan moeten, brood opgegeten moet worden en dat ze van mekaar af moeten blijven. Geen tasjes klaar te maken, alleen mun eigen bammetjes.. Zo voor een weekje best fijn!

4 mei: Ik zit (beetje tegen mijn zin) naar Schindlers List te kijken (maar met fotowerk/laptop op schoot) en wat een nare en indrukwekkende film vink dat toch. Ik kijk er liever niet naar. (al een heel eind met de hond gewandeld maar film is nog niet afgelopen) Ongelofelijk. Kep hem eens gezien met school en ook al weet ik niet alles meer, ik weet nog genoeg om er kippenvel bij te krijgen. Dat DAT toch echt gebeurd is... tis met geen pen te beschrijven. Brrrr...


12 mei: Jee, half mei al bijna. Ineens is alles groen he? Zo leuk! Ook leuk was het weekendje Zeeland met ons vijven. En omdat het zaterdag zeker geen strandweer was zijn we naar Diergaarde Blijdorp geweest (goetegoet, 82 pleuro entree voor 4, Emilie kon nog gratis, das toch ook nem (= nemen, zou mama zeggen) En na een uur of 3 hadden we het wel gezien daar.. Op de vraag aan Yael wat ie het leukste vond zei ie: "de tijgers!''  (hadden we niet gezien nl en daarna "bokito!" ook niet gezien.. leuk dat ze die kooien met bomen volplanten maar je ziet niks haha, etter haha) Soms zou je willen dat je deze tijd eempies stil kon zetten. Kids zijn super goed te pas. En ze zijn heel grappig, schattig (Emilie is nu nog zo lekker klein.. hou ik mezelf voor, ook al een hele deerne inmiddels) en blij en zorgeloos. Dat ist goede woord. Zorgeloos. Gelukkig maar. Gosh, zit je dit te tiepen, ziek ineens de reclame van Dela... "wat je nu meegeeft is wat je straks achterlaat". En zo ist. Enniewee. Afgelopen weekend dus uitgewapperd op strand dus in Zeeland en zondag, nou zondag zou het superweer worden! Dus bij het opentrekken van de gordijnen soggens daggik al... 'als dit maar goed gaat..." en warragies, pas na 1 uur.. SMIDDAGS trok het wat open... en dan baal ik zo he... en dan ist fijn als je je frustraties in elk geval bij je familie kwijt kan.. (Tssss, Juut en Ilona maar zonnige foto's met een strakke blauwe lucht opsturen, terwijl wij met de kachel aanzaten en een dikke trui)... Gelukkig ist allemaal goed gekomen en zaten we 's middags lekker te bbq-en in de zunne... Eerste keer dit jaar! (maar maandagmorgen wol ik wel tegen 8 uur weer op de kukk'n an... want er stond weer een zonnige dag gepland en dan kun je maar beter in je eigen tuin zitten). What else is new.. nou drukke week voor de boeg. Vandaag gewerkt tot het netwerk eruit ging (onderhoud), daarna dreks de kids int goeie goed.. terwijl ik op broodje worst zat te kauwen (eten gemist) want verjaardag van Oma Vos (82), nu ist bijna 10 uur saams, Emilie ligt erin en tis ff afwachten wanneer de rest van de fam terugkomt... die zijn er nog.. dus gauw batterijen opladen, foto tas klaarmaken, want morgen een bruidspaar (met pfieuw mooi weer)!
Dan donderdag ist Hemelvaartsdag EN de verjaardag van Emilie (die een telescoop wil, we gokken dat ze een microfoon bedoelt) en dan vrijdag trouwt Marjan! Weer een brulfte (mag weer fototoestel metnem) En dan ben ik zo zaterdag wel half aan gruzelementen maar, nog een shootje op zaterdag, feest op zaterdagavond. Zondagmorgen een doopdienst en dan ist 17 mei. En ist echt alweer twee jaar geleden dat ma ons ontvallen is. Twee jaar. (pa was 8 mei al 11 (!) jaar! Tis niet te geloven. De tijd vliegt werkelijk voorbij en soms denk ik dat haar te kort doe om er niet meer en langer bij stil te staan. (daar ben je dan je hele leven druk voor geweest voor je gezin.. en dan heeft je dochter amper tijd om bij je verlies stil te staan. Toch erg?) Maar die tijd is er nu gewoon amper. Zoek het weleens bewust op hoor, door ff alleen naar de graven te fietsen. Maar verder ist leven hier een grote mallemolen met gezin, werk, fotowerk, tuin, en god mag weten al niet meer. Overal wik het goed doen en dan ist soms wel lekker als iemand je zegt: slow down. first things first... Soms ist naadje maar meestal gaat het prima. Al hek ook weleens het idee dak alles half doe. Doe mun best in elk geval... (god lang verhaal onnie... gauw afsluiten hihi)

16 mei: Check! Wat betreft de shoots voor deze week! pfff. En ik had vooraf bedacht nu zo ongeveer half van de wereld te zijn maar dat valt reuze mee. Niet eens zo heel moe. Gisteren is Marjan getrouwd met Remco en nou, das zo ongeveer het liefste meisje van de hele wereld EN ook een meisje (ahum, zo jong zijn we trouwens niet meer, mag wel vrouw heten haha... ) die me altijd doet denken aan het programma: de Stuntels.. ("er is weer eens iets misgegaan, ach mens wat een ellende...") En ook al gingen er geen grote dingen mis er waren wel een paar Marjan Momenten. Lachen dus... (Pen laten vallen tijdens ondertekening waardoor ie niet meer doet en er dus ergens in het gemeentehuis van Denekamp een nieuwe opgescharreld moet worden... oja, sleepje van de jurk gooide het hele liturgisch bloemstuk om in de kerk inclusief een kaars en ik zag dat ze een heel stuk met haar jurk buiten de auto heeft rondgereden maar dat is verder niemand (denk ik) opgevallen haha. Op een paar keer de slappe lach na is het allemaal perfect gegaan! Topdag! Kids waren uit logeren dus. Enniwee: tis nu 8 uur saams.. Richard doet een dutje (ja, wat daggie, dies ook moe... gister hele dag thuis geweest met kids. Die kwam pas saams. Haha, nog lachen.. vandaag deed ie eem demonstratief voor hoe zo'n dag in zun werk gaat hier met de kids thuis. OPRUIMEN, OPRUIMEN en tientallen dingen weer op de plaats leggen. (Echt, kuj hier de hele dag druk met ween) Ik zeg, goh, heb ik zelden joh! Tsssss... Enniewee, gister oa naar Nienke ("Mieke" volgens Emilie en volhouden he dat het MIEKE is ipv Nienke...) geweest die een Campina boerderij Open dag had en met een melkdiploma en als koe geschminkt zo door gebracht naar opa en oma. (Emilie was de partypooper bij Robert en Ilona) dus gosh, gewoon van 2 tot 9 geslapen... fijn hoor. Nah, zo maar eens een blij hoofd opzetten want Robert en Ilona hebben een (vreet) feestje.. Hier doen we om en om, dus de bak met spareribs krijg ik niet leeg haha. Thee mocht thuis dus gaan Yael en ik daar eerst maar eens mee beginnen...


23 mei: En ik zit weer. Achter laptop. Maar met buikje vol want net feestje gehad bij de buurtjes. (maar kids werden lui) trouwens super lekkere bbq van de BBQ chef! En ze bbq-en voor je, kwestie van opscheppen! miste alleen de friks hihi) Nah tis zaterdagavond 21.16 uur en ik zit sterk te twijfelen of ik nu nog eem zal grasmaaien.. zo eem snel met de zitmaaier. Want morgen ist mooi weer en maandag (tweede pinksterdag) ist butt weer... en dan zitten we morgen er toch strak bij...) Kan toch nog wel? Kriek toch geen proat van? Richard is nog bij het feestje... Hmmppfff. wie zal er wat van zeggen. De buren zitten daar ook... Ik doet! Tot zo! 
23 mei: update: 21.58 uur. Met een glaasje verse jus op de bank, zweetdruppels voort hoofd. Dat ging weer effe anders dan anders... Want halverwege prut pruttel pru... niks.. benzine op. GAATDAMMMMIEEE!  Overal nog uitgebloeide peerdebloem! Nah, gauw benzine erbij... OOK OP! Lege jerrycan.. Richard dus gebeld en hoe daggie dat hij reageert: "jammer dan!" haha. Ja oehoe! Ja, zeg ik: 'en noe?' 'Ja, maandag verder kijken...' zegt ie. Zucht. Maar ping, lampje ging aan, er staat ja nog een drukkertje op benzine.. Dus gauw die gepakt en ram ram, in galop zwat, over dat gras want deze liep ook op de laatste druppeltjes. Toen ergerde ik me weer dak nu maaide met een bak erachter, (dus net zo mooi strak) en met de zitmaaier deed ik het zonder bak (ja slordig maar kunstmest gezaaid) maar toch, toch stond me het niet aan, dus nog harder in galop de plukjes gras opgemaaid... ondertussen denkende: ik ben hulp nodig... pffff.. Echt kriskras over het gras staan de maaistrepen.. ik zal nooit voor een voetbalveld worden gevraagd hihi. Maar!!! Twas nu een half uurtje werk en morgen kank de hele dag tegen Richard pocheb: 'Kiek tah! Zo mooi strak!' En dan hek denk ik ook zo'n vervelend lachje hihi. (Richard is allang bliede, scheelt hem weer haha)

 

27 mei: Ach en wee: Stond vrijdag nog int teken van de ontmoeting met onze nieuwe schoonzoon Jort, blijkt het nu weer Jelte te zijn. "de verkering is uit mam..." Op de vraag hoe dat in zun werk gegaan was antwoordde Meetje:"Jort zei dattie nu op Esra was en toen zei ik: Mij best". Kep haar maar het advies gegeven om iets meer hard te get te spelen. Nog leuker ook haha.  Nou, he he,  eem ademhalen... kep een pauze van 5 minuten want daarna kids naar bed (dan is Dora afgelopen) en dan nog wat FLS werk, wasje ophangen en fotowerk. Kept gevoel dak alleen maar werk. (en niet alleen het gevoel, tis ook zo) maar goed, tis ff druk, (kep aan 24 uur in 1 dag niet genoeg, oeloe wel?). Kun je daar een zere maag van krijgen? Oh wacht, eerst kuukens vangen. Die arme deers weten nog hoe dat trapje op te komen ofzo.. elke avond moeten we er toch zeker 6 van de 9 (Richard kijkt dan hoe ik die beestjes vang) weer terugzetten in het avondhok met gevaar voor eigen leven. HELE pinnige moeder kip pffff... Ah, Dora is afgelopen.... Pauze dus ook...  

 

29 mei: hmmm Waren we vorige week vrijdag nog druk met Jort, inmiddels zijn we een week verder en is de verkering met Jort dus jammerlijk uitgegaan, maar gelukkig was daar Jelte tot ook de verkering met Jort vandaag weer aangegaan is. (Waar Jelte gebleven is week niet) En nu as we speak hebben we Levi op visite... Meetje is er ter maar druk met... Maar tis gezellig haha.