rietteketet.nl

30 mrt: Hmmm, dat was een close call... Meerdere close calls vandaag trouwens, maar de domste zou toch wel zijn geweest wanneer ik de kids verkleed naar school had laten gaan terwijl volgende week woensdag pas de Muffendag zou zijn ipv vandaag. (Wederom dank aan een van mun PA's, dit maal Eva op mijn vraag of ze ook fruit mee moesten, dat briefje waren we nl ook kwijt) Maar goed, de verkleed kleren liggen in elk geval klaar! De veertjes zijn aan de cowboy hoed geplakt (gisteravond wij beiden zoeken naar nietjes, lukte niet.. dus toen plaksel.. was er ook niet.. alle la's overhoop, totdat onderin ergens warragies nog een potje kinderknutsellijm lag, tsss) En t kinderfeestje van Aimee is dus ook pas volgende week! Kadootje dus weer uit de tas gehaald... Hoe wij toch thuis zo lang konden denken dat het morgen 6 april is.... (???) Tweede close call: nou ik reed VLAK achter wederom een ongeluk op de A35. Vrachtwagen geschaard... Verder hek de jaarlijkse Maart -  virus/mini griep weer achter de rug. Zo'n lam Pasen als dit jaar hebben we zelden gehad.. Richard heeft een slijmbeurs ontsteking (volgens was het een slijm BUIS ontsteking hihi) en sloap'n die man... Maar dat kon ik weer vanaf 2e Paasdag... Zal er niet over uitweiden, maar feest was het niet. 24 uur knock out. Wel superfijn dat ze nu zelf de stoet kunnen smeren en Meetje heeft zelfs voor Emilie een broodje kaas klaar gemaakt (met kaasschaaf!). Deze mama lag voor pampus op de bank, onder een dekentje, af en toe iets corrigerends te roepen, ruzies te sussen (waren er amper!) en vriendelijk verzoekend hun zooi weer op te ruimen, (waar ze helaas niet heel bedreven in zijn) maar verder hebben de kids een hele relaxte dag gehad. Alles kon, alles mocht... haha. En nu benk er weer! En voel me heerlijk slank! Benk niet maar tis een goed startpunt voor wat matiger eten. Foei nl... (benk vanmiddag niet goed begonnen... deze Flowserve-markt-middag geen vis maar frietjes! mjam!)

24 mrt: Nou, tis me gelukt, ik heb het examen Prince II, Project management
gehaald, maar vraag niet hoe. Studeren valt nl niet mee met kids in tha house... Kep letterlijk zondag oa twee uur lang met mun vingers in de oren hardop dingen op zitten lezen en vragen zitten maken, apart in het speelkamertje maar al het lawaai uit de kamer (en dat is dat een bult lawaai hoor) kwam helaas goed door. Maar! Gelukt! En das een wonder aangezien ik de vrijdagavond EN zaterdagavond nog geen 10 minuten achter elkaar in het studie boek kon lezen zonder in slaap te vallen (pfff dus maar weer een twix om er een beetje bij te blijven...)

17 mrt – Tssss.... Ik zit nu in een tijd van afscheid nemen lijkt het … (gelukkig gaak
niet dood ofzo. Hoop ik). Weer een half dozijn mensen nemen morgen afscheid bij FLS (maar trakteren op een gehaktbal! Mjam!). Ik neem afscheid van mun vaste broodverkoper en gezellige praatjesmevrouw Ina en bakker (die gaat ook al dicht dus moek ook op zoek naar andere bakker tssss waardoor ik nu terecht kom bij de lekkerste taartjes bakker in omstreken.. helemaal niet gunstig...) en moet zelf ook schakelen want er staat weer een job interview op de planning. En natuurlijk ben ik zeer geïnteresseerd (!) maar t levert ook weer het nodige denkwerk op…  Een nieuwe baan (en die is onvermijdelijk gezien FLS nu per 1 sept de deuren gaat sluiten) levert een hoop veranderingen op. Niet alleen nieuwe collega’s, ander werk, andere omgeving, mss andere uren maar ook regelwerk thuis etc. Slik(je).. En tis toch al slikken… de vaste Flowserve medewerkers hebben nl een geweldig sociaal plan voorgeschoteld gekregen met oa retentie bonussen (als je blijft tot eind) en cursus geld etc. Wat wil nu het geval… naast al het gepraat over wie wat met AL dat geld gaat doen, ist nu vandaag de dag de tendens: wat ga ik met het cursusgeld doen!!! En zo bestelt Jaapie een cursus inclusief de nieuwe IT hebbedingen (iMac cursus bv etc) en dan kienen ze het zo uit dat het geld precies op is en ze met drie giga luxe producten en oja, ook nog dat cursusje het bedrag opmaken. Zucht. Tis ze allemaal van HARTE gegund en was ik in vaste dienst geweest was ik net zo blij mss maar nu …. diepe … diepe … zielige zucht…  wijze les voor een volgende job… Het ENIGE voordeel van gedetacheerd zijn is een tweede kerstpakket en verder ist vaak stukken minder als rechtstreeks in dienst zijn.

Trouwens, nog aanvulling op vorige blog waar de kids zelf boodschappen gingen doen… Aimee vroeg: “mag ik dan pinnen? Of krijgen we geld mee… Want pinnen is ook heel makkelijk hoor, tiep je **** dan de groene en klaar!”. Noemde ze toch gewoon mijn juiste pincode op!!! WTF! Echt! Heeft ze twee keer meegekeken misschien! Tssss!

16 mrt: Hoe zou mijn vader zijn omgegaan met onze kids? Zou ie het leuk vinden? (Vast hoor) En ook leuke dingen doen met ze? Ik kan me er echt geen voorstelling van maken. Raar he? Jammer ook! Das een vraag die ik me nu weleens stel. Vast heel anders als met ons. Denk ik…  Maart, april en mei zijn de maanden waarin ze allebei ziek werden en zijn overleden. Merk dak er nu dan een ietsje meer mee bezig ben. Tis nl zo allemachtig jammer dat ze (pa EN ma natuurlijk maar zij heeft de kids wel gekend) niet zien hoe leuk de kids nu opgroeien, wat ze al kunnen, wat ze beleven, dat ze niet zien hoeveel en leuk Yael en Aimee nu samen voetballen in de tuin, hoe ondeugend Emilie is, wat ze zeggen en ondernemen (ik haal gemakshalve alleen eem de leuke dingen aan he? Hihi). Zonde toch...

13 mrt: Was ik toch afgelopen vrijdagmiddag voort eerst alleen thuis. Sans kids... Gewoon alleen voor 1,5 uur lang, omdat ze allemaal uit spelen waren! (ja waren korte speeldates) Dacht, deze tijd moet ik nuttig besteden en niet achter een pc doorbrengen, of pulkend aan haar ofzo.. Dus benk met mun gat in bad gaan zitten. Hoe decadent, hoe chill, hoe allemaggies fijn haha... Tijd voor groot onderhoud! En t leukste was nog het vooruitzicht. Een zaterdag met mooi tuinweer int verschiet! Nah, dan wok blij he... Maar voordat het zover was was de zaterdagochtend nog ff aanpoten. 07.00 was de hele fam al up and about, want voetbal natuurlijk (helaas wachten we met F-4 nog op de eerste overwinning) van Aimee en Yael. Halverwege de voetbal vertrok paps naar de Sallandtrail om daar uit vrije wil (maar naar later bleek niet voor de lol) 25 km te gaan rennen. Die hek afgeschreven mbt enige huishoudelijke taken/hulp dit weekend maar omdat we het wel een hele prestatie vonden heeft ie een giga paasei van 30 cm gekregen.. Nu maar hopen dattie deelt hihi.. Oja, en een Landleven. Kanne chillen en snaaien. Tweede mijlpaal was zaterdag... De kids was een tompouche beloofd maar nadat ik die aan Richard gegeven had: paniek dus! Nah: (ik liep rond als een tokkie, tuinspul aan inmiddels en had al een paar uur int zand lopen wroeten) "als jullie zelf nieuwe tompouchen halen in de winkel blijf ik in de auto zitten" Eerst twijfel maar later moest dat toch maar gebeuren; zooo grappig om te zien haha... Met zun drieen met een bult kabaal (hard praten en lol) de winkel in en uit zien komen was heeel grappig.. Ze worden groot! Hoera! Trouwens ook nog lachen: K had Aimee beloofd bloemetjes te zaaien etc dus die zat al wel een uur te wachten met haar zaadjes en krijtmini opschrijfbordjes wanneer ik tijd had. Nah: de wotul (wortels) en popun (pompoen, maar de tijd nog niet voor) en sonublum (zonnebloem, ook te vroeg) maar de boontjes en wat bloem zaadjes zitten erin! Boontjes trouwens maand te vroeg dus daar verwacht ik nog maar niks van) Maar goed, onder glas, alleen de wortels staan buiten. We zien wel wat er op komt... heeeeel leuk om te doen in elk geval...
Oja... Emilie is inmiddels aangemeld op school hoor... t maagie bestond nog niet in de systemen maar na ook voor haar een aanmeldingsformulier te hebben ingevuld komt dat helemaal goed. Nu hopen dat het met de creche foto gelukt... was ik weer vergeten natuurlijk dat de fotograaf kwam dus die staat er niet in een leuk jurkje op maar met ietwat alledaags kloffie en simpel staartje (die is soggens bij het zien van de fotograaf nog gauw even opnieuw gedaan heb, maar ja, natuurlijk geen knippies etc bij de hand... dorie, enige en laatste foto van de creche...) K zag een andere moeder heel verontwaardigd naar me kijken trouwens op mun zucht: kut, fotograaf... En dat doet deze moeder wel vaker haha... Fuk it! hihi. Nah, nu weer chill dagje! Richard gaat met Yael en de heren van fam Bosch naar Heracles en ik krijg de vriendinnen op de thee vanmiddag.. maar eens een jaar leuke dingen gaan plannen! AL zal dat niet meevallen. we konden welgeteld 2 keer de komende 6 maanden een dag vinden dat iedereen kon. Misschien 2017 er maar vast bij plannen..

9 mrt: Wanneer zit je in een midlife crisis? Wanneer je aant hardlopen slaat, 35 plus voetbal speelt en nu ook ineens tennissen daaraan toevoegt? Of zijn t excuses voor gezellige avondjes haha. Alles gebeurt nl met dezelfde vriendjes! Richard is er maar druk mee... As zaterdag gaat ie 25 (!) km rennen over de Sallandse Heuvelrug en ik voorspel dat het hardlopen daarna ff gedaan is... (maar chapeau chapeau!!!) Oeh, hardlopen (of nou: joggen, dribbelen, wandelen, meer dat werk)... die Slimrun heeft me al een paar keer bericht dat ze me missen. Daar zal ik donderdag weer eens werk van maken... Kan iemand me helpen de zin hiervoor te zoeken? Pffffff... Enniewee: de fam Bosch is ineens met twee nieuwe leden behoorlijk into tennis. Yael heeft vandaag zun eerste les gehad (van de 4 hihi) en Richard vanaamp... kiek'n wat ze ervan vinden! En zo zijn we mooi druk in de week: ma: zwemles Meetje, di: voetbal Meetje en Yael, wo: tennis Yael en do: voetbal Yael.. En zaterdag maggie ook weer.
Gut, trouwens, wak Emilie toch vergeten op te geven voor school... oops! Kreeg een berichtje van de juf of onze derde ook van plan was naar school te gaan??? Ze hadden bericht gekregen van de Peuterspeelzaal maar nog geen aanmelding kunnen vinden in de systemen.. Dus dat nu alsnog maar ff snel geregeld... Meissie is er aan toe en baalt als een stekker wanneer ze bij de "kleintjes" moet spelen ipv "de grote op de BSO"... maar zindelijk? Ho maar.. "dat maken ze op de BSO nog wel schoon hoor! en straks als ik 4 ben doe ik het wel op de wc..." zucht... das er een..

2 mrt: Ohh wat is dat relaxed! Opstaan terwijl de kids uit logeren zijn!! Zomaar op een doordeweekse dag (dus t werd geen restaurant hier met het avond eten hihi) Enniewee: je wordt wakker.. denkt: hmmm rust! geen Net 3. geen gezeur wie naast mama mag liggen, geen stress omdat we naar school moeten (twas trouwens vakantie) maar gewoon opstaan, badkamer, stoete smeern en hop naar werk! En dan denk je: sjonge jonge.. mensen zonder kids hebben dit altijd! En wij hebben ook zo een tijd gehad.. kan je je al niet eens meer voorstellen. (twas natuurlijk superleuk om ze weer thuis te zien hihi) Emilie ging naar de fam Kolkman en heeft met haar 3 jaartjes geen enkele vrees en speelt net zo makkelijk met de kids van Jose die al 6, 8 en 10 zijn.. Madammeke vind het wel gezellig al die aandacht... Niks bang en toen ik om half 10 saams nog een foto zag waarbij de jongste donderties zich aan het inzwachtelen waren dacht ik al: die is morgen kapot haha. En dat was ze ook.. getuige het snurkende filmpje achter de Storio smiddags om half 5 haha...