rietteketet.nl

23 sept
Pfff vandaag zo'n dag, die moej niet te vaak hem. Jennie ziek (want hier hef een of ander raar virus rondgewaard die mij zondagaamp/snachts en maandags voor pampus deed liggen, richard dinsdag en jennie dinsdagnacht en vandaag slapjes etc. Kep nog gegrapt tegen richard, (hij zwak in berre, ik zusterlijk voelen offe koorts had) ik zeg: we trekken dat niet eens joh, zo'n verjaarsfeest.. Nee, zegge, hij wast met me eens.. Yael hef nog nergens last van),  Willem had een ongelukje in de kamer (mijn schuld, deur naar kattenbak zat dicht, ik wil dat spul niet meer binnen hem snachts, maar hij is vanmorgen natuurlijk binnengekomen, word ja gek van die haren etc)) ongesteld geworden, zelf nog niks te vlug en dan Diesel. Ak een lijst maak van wat dat mormel allemaal kapot gevroten heeft hek aan een beukenboom nog niet genoeg. Goddank is daar Yael, echt het zonnetje in huis..  Verder wast alweer een week geleden dat yael jarig was en afgelopen zondag was dan het grote verjaardagsfeest. (moej nagaan, gaat nu al 3 blogs over zo'n 1 jaar feesie... benk dan nergens aans druk met?) Maar afgelopen zondag, was druk, gezellig, doodvermoeiend haha, maar erg erg leuk. En we hadden (weer) geluk met het weer, t hele gebeuren kon zich weer buiten afspelen en das toch wel STUKKEN leuker voor ouders maar vooral voor kids. Yael hef zich prima vermaakt, kan nu bijna boomaan komen op de glijbaan (maar dan lopend ertegenop).  En nou is achter weer achter de rug, slingers weer in de kast, taarten in de prullenbak (had natuurlijk veel te veel en de monchou is mislukt, linea boter werkt NIET als taartbodem met koekjes..  wat zonde he... ) Volgende week zondag ben ik jarig, maar daar doek glook niet teveel aan.. kept wel eem gehad glook haha. Nah, andere scoop! Vanaamd beginnen de tennislessen voor moi! (en anderen he.. ) DAs een stok achter de deur! nah, moej nou eens opletten, kilo's vliegen draf.... hoop ik..
15 sept
Hoeha! Om half 7, kwart voor 7; yael was wakker! En pa was nog net niet naar zun werk, dus hij snelt naar boom, flessie met om yael er uit te halen (zie foto) Maar zo gauw de deur open ging rook je het al.. poepbroek in de catergorie Gatverdarre.. Alles dronder.. romper, slaapzak..  Hmmm zegt Richard, zo hak het me niet helemaal voorgesteld... want je stelt je het je zo mooi voor. soggens uitgebreid in bed, kadoogies, etc. dan smiddags kind in de kinderstoel (waar ie tegenwoordig nog maar amper in wil zitten of het eten moet wel DREKS komen. Aans stapt ie er zo uit... en tis wat hoog he haha) Enniewee: kind in de kinderstoel, taartje ervoor, hoedje op.. maar in praktijk giet dat toch aans.. Daarna om 7.45 begon het kabaal want toen kwam Tante Juut met een hels lawaai binnen om Yael eens te feliciteren. t haar nog nat, want drukte natuurlijk, en zo was de hele fam (inclusief oma maar minus papa die was naart werk) al aant zingen voor yael om 8 uur... Yael had om half 3 smiddags helemaal geen zin aan taart en al helemaal niet in zo'n brandend kaarsje en wat doen pa en ma toch raar met die film en foto camera's..  Maar al met al haha, was het een leuke drukke dag!
14 sept
Wat spannend, wat spannend haha, slingers hangen... Kwarktaartje in de koelkast. En ook al vieren we het morgen amper, Toch ist leuk! en heel bijzonder.
8 sept
Oeh! nog 1 week! Dan is Yael alweer 1 jaar! men, dat betekent daj al 1 jaar en 8,5 maand bezig bent met zwanger zijn en een kind... t gaat echt heel heel snel allemaal... (zie me nog zo hangen op de bank met kats rode hechtingen in die mega glup, een blauw van het persen onderstuk en aambei(en) zo groot als een scharrelei), en werkluk, je denkt dat het niet meer goed komt, maar dat is toch gebeurd. En nu zijn we al een jaar verder bijna.. En dat kan zo'n kereltje dan al een bult.. kruipen als de beste (dus loopn zit er nog niet in denk ik), hij kan nu zelf van de bank en bed komen, want we hebben hem geleerd, kontje eerst en verduld, dat gaat altijd goed. (sinds vanmiddag zelfs achteruit de trap af bij oma! hef vloerbedekking en maar draaien en draaien dattie er goed voor ligt haha). De kippen herkent ie ook: hij maakt een soort zuigend geluid, (mut kukelukuu voorsteln) Als het eten op is, zijn we "gaar" (klaar) en bah is bah. Snacht isse nog bassens onrustig af en toe maar ik vind het niks erg (stiekem heerlijk zelfs) asse zo snachts tegen me aankruipt of bij richard op zun schouder gaat liggen. Als ie je maar voelt, handje of vingertje of op je buik. Maar goed, dat mut nog niet zo blijven natuurlijk.. maar goed, laten schreeuwen om 2 of 4 uur snachts is ook geen optie. toch? vinden wij nie in elk geval. Vanochtend keek ie me om half 6 klaarwakker aan... (met geluid: babababba.. je kan er niet kwaad op worden). Dus 1 jaar. Uitnodigingen zijn gemaild of verstuurd (en vrogger daggik nog: wat een flauwekul maar nu doek het zelf ook, hihi) Nah, is er nog ander nieuws? Hmmm.. nee glook! Dan kommik hier dreks weer. Oft moet zijn dat er weer nieuwe kiekjes staan bij yael.